Stadspas biedt online activiteiten

0
863

Het had zo mooi mogen zijn, de uitstapjes die Stadspashouders maart en april hadden kunnen maken. Uitstapjes naar de Keukenhof, naar Carré, het Rijksmuseum of de Rialto-bioscoop. Maar het corona-virus gooide roet in het eten.

Je zou verwachten dat het Amsterdamse Stadspasbureau is platgebeld door teleurgestelde Stadspassers, maar dat valt mee, vertelt Marc Boland, manager van gemeentelijk bureau Stadspas. Op een bestand van circa 200.000 pashouders, van wie 120.000 mensen met een laag inkomen, is niet of nauwelijks is gereageerd. “We hebben bijvoorbeeld al wekenlang  geen reacties op onze Facebookpagina gehad. Men is momenteel kennelijk, en begrijpelijk, met héél andere zaken bezig.”

Dat betekent niet dat de Stadspas-medewerkers stil zitten. Er wordt druk gewerkt aan een breed scala van online-activiteiten. Zo kunnen kinderen via www.moneyschool.nl  een afspraak maken met een huiswerkmaatje die hen digitaal met hun huiswerk helpt. “Je maakt eerst een afspraak en krijgt vervolgens leuke opdrachten.” Op de Facebookpagina tref je bijvoorbeeld een video van een enthousiaste juf Dian, die in een leeg jeugdtheater De Krakeling samen met haar dochter een leuk dansje doet. Ze moedigt kinderen aan om dat thuis ook te doen, met je familie op de bank als publiek.
Tuinman André van De Keukenhof vertelt waarom de narcis zijn lievelingsbloem is. Zo kunnen we toch nog even van de kleurenpracht genieten. Pathé Thuis trakteert tot 28 april elke dag op een gratis film. 

Het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum en NEMO hebben tal van digitale activiteiten voor kinderen. NEMO legt uit wat een tornadojager is, het Scheepvaartmuseum leert kinderen hoe je scheepsknopen kunt leggen en het Rijkmuseum biedt allerlei digitale spelletjes aan.

En nee, plannen voor extra feestelijke aanbiedingen als de crisis voorbij is, heeft Bureau Stadspas nog niet. Boland: “We weten ook niet of alles in één keer weer losbarst of dat het heel geleidelijk gaat.” Vraag is natuurlijk of de instellingen waar het Stadspasbureau mee samenwerkt voor haar aanbiedingen de crisis gaan overleven. “Wij zullen het wel overleven, maar veel ondernemers waar wij deals mee sluiten zullen het moeilijk hebben. Dat zal nog wel een tijdje zo blijven, wat wellicht invloed zal hebben op ons aanbod.”

Om op de hoogte te blijven van Stadspasactiviteiten  kun je terecht op Facebook en Instagram. Het Stadspasbureau verstuurt ook regelmatig nieuwsbrieven.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in