Stadsgids010Schulden gelanceerd, nu ook online te raadplegen

Stichting van Schulden en Kansen en MUG Magazine lanceren Stadsgids010Schulden, een gratis schuldhuldgids voor Rotterdammers, ook online

4
4147
Rotterdam, zicht op Euromast ©MUG
Rotterdam, zicht op Euromast ©MUG

ROTTERDAM – Na Arnhem en Amsterdam is er nu ook een Stadsgids010Schulden, hier online te bekijken. Wethouder Michiel Grauss ontving het eerste exemplaar. In de gids ook aandacht voor het Jongerenloket.

De Stadsgids010Schulden is een gratis gids voor alle Rotterdammers die geldproblemen hebben en tegen een berg schulden aanlopen. Op initiatief van de Stichting van Schulden naar Kansen maakte MUG Magazine, het Amsterdamse maandblad voor minima, een overzichtelijke gids met nuttige adressen en uitleg over schuldhulp. De gids werd maandag 5 november ten kantore van Samen010, vlakbij de beroemde Markthal, overhandigd aan wethouder Michiel Grauss (CU/SGP), belast met de portefeuille armoedebestrijding.

Stadsgids010Schulden

De Rotterdamse schuldhulpgids wordt in een oplage van 15.000 verspreid via bibliotheken, wijkcentra en andere plekken waar mensen met geldproblemen terecht kunnen. Hoewel voor alle Rotterdammers, richt de gids zich vooral op inwoners van Delfshaven, Charlois en Feijenoord.
Schroom wegnemen
Naast nuttige adressen bevat de gids tips – ook voor zzp’ers –  en beoogt schroom weg te nemen om op tijd hulp te zoeken. Dat is hard nodig want veel mensen schamen zich voor schulden, zo meent ook wethouder Grauss: ‘Mensen met problematische schulden zijn aan het overleven’.
Ook in andere steden

De Stichting van Schulden naar Kansen is een fonds van Nationale-Nederlanden. Zij is in meer steden actief in het bestrijden van armoede en schulden. Vergelijkbare gidsen verschenen eerder in Amsterdam en Arnhem, ook door MUG Magazine vervaardigd en verspreid. MUG is geen onbekende in Rotterdam. Het maandblad zag ooit het licht in Den Haag, kwam in 1985 ook naar Rotterdam (tot 1990) en pas 1988 naar Amsterdam. In die laatste stad verschijnt het blad nog steeds, als gratis maanblad voor minima.

Jongerenloket nu in statig stadhuis

Aan de Stadsgids010Schulden is in de winter van 2018 gewerkt. Onvermijdelijk zijn er nu alweer wijzigingen te melden. Het Jongerenloket is inmiddels verhuisd naar de Coolsingel. Jongeren zijn in de publiekslocatie Centrum, Coolsingel 40, te bereiken via twee ingangen aan de zijkanten van het stadhuis. Een ingang ligt tegenover het politiebureau aan het Doelwater, de andere ingang aan de Stadhuisstraat.

advertentie Regenboog Groep

4 REACTIES

    • Beste Suri van Beers, helaas is de Stadsgids020Schulden door een technisch probleempje even niet online. Er wordt aan gewerkt en we hopen dat hij nog deze maand weer op de website staat.
      Met vriendelijke groet, de redactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in