Spectaculaire stijging WW in horeca

AMSTERDAM In de hoofdstad is het aantal WW-aanvragen in maart flink gestegen.

0
726

Door de corona-crisis draait niet alleen de zorg maar ook het UWV overuren. Tienduizenden mensen vragen WW aan; onder hen veel horecapersoneel. Alleen al in Amsterdam een plus van 146 procent voor horeca en catering.

Uit een persbericht van het UWV blijkt dat de sector horeca en catering in maart een grote procentuele stijging het nieuwe WW-uitkeringen laat zien van 146 procent ten opzichte van februari. Onder uitzendkrachten lag het aantal nieuwe WW-uitkeringen nóg hoger: een stijging van 227 procent, aldus het UWV. In de maand maart werden er in de stad Amsterdam 2.787 nieuwe WW-uitkeringen aangevraagd. Onderstaand UWV overzicht geeft de WW-instroom weer van de sterkst stijgende beroepsgroepen in Amsterdam.

Sector Februari ’20 Maart ‘20 % stijging
Horeca, catering en verblijfsrecreatie 212 521 146%
Uitzendbedrijven 174 569 227%
Cultuur 72 140 94%

 

Amsterdam plus 30 procent

In heel Amsterdam steeg het aantal WW-aanvragen in maart naar 7.614, een stijging van 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarmee komt het aantal personen in de WW op 15.078. Dat waren er in februari nog 13.935. Uit de gegevens van het UWV blijkt dat de grote stijging van het aantal WW aanvragen vanaf medio maart omhoog ging, zegt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie bij UWV. “De maand maart kende twee gezichten. In de eerste helft viel de toeloop naar de WW nog mee. In de tweede helft van de maand zie je dat de arbeidsmarkt in de remmen gaat. Veel meer jongeren zijn in maart in de WW terecht gekomen. Ook zien we een forse stijging van het aantal nieuwe uitkeringen in de sector horeca en catering en de uitzendbranche. Deze twee houden met elkaar verband. Voor de maand april verwachten wij een verdere stijging van het aantal WW-uitkeringen.”

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in