Proef met thuisbezorging door Voedselbank in Noord

0
610

De Voedselbank in Noord gaat een jaar lang de voedselpakketten bezorgen naar mensen met fysieke beperkingen.

De proef in stadsdeel Noord is de reactie van het college op een ‘ongevraagd advies’ van de stadsdeelcommissie in Noord. Die riep op ‘om te onderzoeken of het mogelijk is om het openbaar vervoer naar de Voedselbank te financieren voor mensen die te ver van een Voedselbank wonen’. Wethouder Moorman (PvdA) heeft vervolgens onderzoek gedaan naar de situatie in Noord en kwam met het voorstel om een proef te starten van een jaar. De coördinatie van de proef is in handen van de Voedselbank, schrijft Moorman. ‘Het doel van deze pilot is dat meer mensen met fysieke belemmeringen en met een grote afstand tot het uitgiftepunt gebruik maken van een voedselpakket via een uitgiftepunt van de Voedselbank.’

Groene banen

Amsterdam gaat de komende drie jaar 78 miljoen euro besteden aan duurzame projecten en wil daarbij duurzame banen creëren voor Amsterdammers. Dat blijkt uit een brief van wethouder Groot Wassink (GroenLinks). ‘Kern van de aanpak is dat we de ruimtelijke investeringen die wij als gemeente in de stad doen, als vliegwiel inzetten voor het behoud van werk, het creëren van nieuwe banen en het opleiden voor en toeleiden naar werk.’ Het gaat daarbij onder meer om het plaatsen zonnepanelen op 10.000 woningen en het verduurzamen van een groot aantal panden. De raadsleden in de Commissie WIO op 23 juni waren niet allemaal overtuigd van de aanpak van het college. ‘Waarom niet drie miljoen euro van die 78 miljoen euro nu gebruiken om mkb-bedrijven te helpen die het door de corona-crisis moeilijk hebben’, vroeg raadslid Martens (VVD) zich af.

Deltaplan Bestaanszekerheid

Wethouder Groot Wassink is fors aan het lobbyen in Den Haag om de Participatiewet ‘ingrijpend te veranderen’, zo blijkt uit zijn ‘Deltaplan Bestaanszekerheid’. “In de uitvoering van de Participatiewet zitten grote problemen”, aldus de wethouder in de commissie WIO. Hij kiest voor een grondige herziening van de wet en ziet niets in het snel even repareren van de wet, via zogenaamde ‘quick wins’. De wethouder noemde als voorbeelden van deze quick wins het aanpassen van de kostendelersnorm voor jongeren, een boodschappenregeling tot 1.200 euro, zoals Amsterdam die al heeft en het makkelijker maken om bij te verdienen als je in de bijstand zit. “Het moet echt fundamenteler”, aldus de wethouder.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in