Problemen met kwijtschelding waterschapsbelasting

AMSTERDAM - Amsterdammers die om kwijtschelding van de waterschapsbelasting hebben gevraagd, moeten dit jaar langer op een reactie wachten.

0
1810

In de tussentijd kregen ze van Waternet aanmaningen en in sommige gevallen zelfs dwangbevelen. Dat leidde tot veel onrust en stress, volgens SP-raadslid N.T. Bakker. Het college van B en W erkent dat het uitwisselen van gegevens tussen de gemeentelijke belastingen en Waternet beter had gekund.

Oorzaak is een nieuw informatiesysteem voor de gemeentelijke belastingen. Daardoor zijn deze sinds november van 2017 niet meer aan het computersysteem van Waternet gekoppeld. Voorheen was dat wel zo.

De gemeente Amsterdam heeft kwijtscheldingsverzoeken daarna wel behandeld, maar de uitkomsten niet met Waternet gedeeld. Volgens het college is dat probleem inmiddels verholpen en worden de gegevens vanaf 24 september weer automatisch gedeeld.

Beide organisaties hebben de afgelopen maanden extra personeel ingezet om ervoor te zorgen dat niemand meer onterecht een aanmaning of een dwangbevel krijgt. Het college verwacht dat alle achterstallige kwijtscheldingsverzoeken binnen enkele maanden zijn afgehandeld.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in