Vaker kwijtschelding voor Amsterdammers

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam is op zoek naar mensen die in aanmerking komen voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.

0
1299
In 2018 kon de sociale dienst (WPI) met behulp van de gemeentelijke belastingen zien wie geen kwijtschelding aanvraagt, maar er mogelijk toch recht op heeft. Die mensen werden benaderd en dat leidde er toe dat 4.000 WPI-cliënten geen gemeentelijke belastingen meer hoeven te betalen.
Begin dit jaar is de proef herhaald en zijn er 2.300 cliënten van de sociale dienst op de mogelijkheid van kwijtschelding gewezen. Daarvan is inmiddels 65% toegekend, 20% van de aanvragen is nog in behandeling en de rest is afgewezen.
De gemeentelijke belastingen onderzoekt of ze haar gegevens met die van de Sociale Verzekeringsbank kan vergelijken. Ook wordt overwogen om mensen die niet voor kwijtschelding in aanmerking komen te wijzen op de gemeentelijke armoedevoorzieningen.
Amsterdammers met recht op kwijtschelding worden elk jaar opnieuw getoetst. Opnieuw kwijtschelding aanvragen is dus niet nodig.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in