Ouders krijgen eigen bijdrage kinderopvang terug

0
678

Alle ouders die hun kinderen nu niet naar de opvang of de bso kunnen brengen, en wel al de rekening hebben betaald, krijgen hun eigen bijdrage terug. Dit geldt ook voor ouders die nu aan werk zijn in cruciale beroepen. Dat heeft de overheid besloten.

De brancheorganisaties voor de kinderopvang, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst/Toeslagen hebben een intentieverklaring om dit snel te kunnen regelen. Mensen die in cruciale beroepen werken en nu wel kinderen in de noodopvang hebben, hoeven hiervoor niet te betalen.

De compensatie gaat naar de kinderopvangorganisaties. Die kunnen het tussen 16 maart en 6 april te veel betaalde deel overmaken aan ouders.  Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: ‘We willen de kinderopvanglocaties in staat stellen goede noodopvang te verzorgen voor ouders die nu aan het werk zijn in vitale sectoren. Ik ben trots op hoe de sector dat op dit moment oppakt. Als de rekeningen niet betaald worden dan lopen we het risico dat opvanglocaties in gevaar komen en in het ergste geval moeten sluiten. Ook voor de lange termijn zou dit zeer onwenselijk zijn. Dat willen we met deze compensatie voor alle ouders voorkomen.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in