Opgeknapte laptops voor minima

Bij de Cyberbank kunnen mensen met een laag inkomen die een Stadspas hebben tegen 20 euro statiegeld een laptop krijgen.

0
1634
Een soort voedselbank, maar dan voor laptops, zo kun je de in december geopende Cybersoek of Cyberbank het beste omschrijven.

Particulieren en organisaties kunnen aan de Cyberbank laptops doneren die ze niet meer gebruiken. Jongeren, die door sociale ondernemer ‘ICT Vanaf Morgen’ worden opgeleid tot volwaardig ICT-er, knappen die laptops vervolgens op. Amsterdammers vanaf 18 jaar met een laag inkomen en een Stadspas met groene stip kunnen zich vanaf januari voor zo’n opgeknapte laptop aanmelden.

Digitale wereld

We leven in een digitale wereld. Steeds meer zaken die we thuis moeten regelen, gaan digitaal. Daar heb je een  laptop en een goede internetverbinding voor nodig. Gelukkig zijn er plekken waar je je digitale zaken kunt regelen, zoals de bibliotheek of het buurthuis, maar sinds corona zijn intrede heeft gedaan, ging steeds meer bedrijven en diensten  online. Openbare gelegenheden met computerfaciliteiten moesten sluiten.
Vandaar dat de gemeente Amsterdam vanaf de eerste coronagolf in 2020 ongeveer 3.750 volwassenen een opgeknapte laptop heeft kunnen geven. Om nog méér Amsterdammers te kunnen helpen, is de Cyberbank van start gegaan die oude laptops een tweede leven geeft. Zo krijgen méér mensen toegang tot de digitale wereld.
lnleveren
Inmiddels kunnen particulieren en organisaties óók laptops die ze niet meer gebruiken inleveren. Vanaf januari 2020 verloot de Cyberbank elke maand opgeknapte laptops onder Amsterdammers met een laag inkomen en een Stadspas mèt groene stip. “We hebben zelf geen laptops, dus hoe meer er worden gedoneerd, hoe beter,” legt een medewerker van de Cyberbank uit. “Als we 300 laptops kunnen opknappen en er zijn 600 gegadigden, moeten we verloten.”

Op de laptops zit 20 euro statiegeld. Dat krijg je terug als je de laptop weer inlevert. Voor vragen, bijvoorbeeld hoe je zo’n laptop moet gebruiken, kun je ook bij de Cyberbank terecht.

Wie een laptop over heeft, kan hier de nodige informatie vinden. Wie voor een opgeknapte laptop in aanmerking wil komen, kan de Cyberbank elke werkdag tussen 12 en 14 uur bellen op 020 – 2445910. Je kunt je ook via de website aanmelden.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in