Op je fiets je laten testen op corona

0
1930
Nederland, Amsterdam, 18-3-2020 De ARBO-dienst van het Amsterdam UMC, locatie AMC, test eigen medewerkers in een drive-in. Foto: Sake Rijpkema

Om het Amsterdammers nog makkelijker te maken zich op corona te laten testen, is het inmiddels mogelijk om je op je fiets of vanuit je autoraam te laten testen. De testen worden afgenomen in de RAI, waar de GGD een nieuwe teststraat heeft ingericht. Bewoners uit de regio Amsterdam kunnen voor deze test via het gratis nummer 0800-1202 een afspraak maken.

Volgens wethouder Simone Kukenheim (zorg) is het belangrijk dat iedereen met klachten zich op corona laat testen, om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. In uitzonderlijke gevallen kunnen mensen ook thuis een test krijgen. De GGD kan de komende weken ongeveer 750 mensen per dag testen. Als uit de test blijkt dat iemand met corona is besmet, doet de GGD een bron- en contactonderzoek. Dan kan de dienst de mensen met wie de besmette persoon in aanraking is geweest, waarschuwen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in