Nieuw: TOFA-regeling voor flexwerkers

0
995

Ook voor flexwerkers is er nu een inkomensregeling in verband met de corona-crisis voor de periode 1 maart tot 1 juni. Het loket van het UWV gaat open op 22 juni. Het aantal mensen in de bijstand in Amsterdam is weer gestegen.

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een regeling voor flexwerkers (onder wie studenten), TOFA genaamd. De regeling geldt voor hen die in februari minimaal 400 euro hebben verdiend en die in de maanden maart tot en met mei een inkomensverlies hadden van minimaal 50 procent terwijl ze geen beroep op ww of bijstand (konden) doen. Zij kunnen dan een uitkering krijgen van 550 euro per maand. Dat bedrag is wel bruto.

Bijstand naar 40.267

Het aantal Amsterdammers dat een bijstandsuitkering ontvangt, is de afgelopen week verder gestegen tot 40.267. In februari stond de teller nog op 38.627, een stijging dus van 1.640 personen. In de afgelopen week werden 251 nieuwe bijstandsuitkeringen toegekend. Ondanks de beperkingen als gevolg van de corona-crisis, stroomden er vorige week 33 mensen uit de bijstand naar werk.

Tozo-regeling verlengd

In de afgelopen week steeg het aantal zelfstandigen dat een aanvraag deed voor de Tijdelijke ondersteuningsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) naar 40.658. Deze regeling loopt van 1 maart tot 1 juni. Het Rijk heeft afgelopen week bekend gemaakt de regeling te verlengen tot 1 oktober 2020, met aangepaste voorwaarden. Vanaf 1 juni zal voor zelfstandigen met een partner met een inkomen het gezinsinkomen worden aangevuld tot het wettelijk sociaal minimum (1.500 euro) rekening houdende met het eventuele inkomen van een partner.

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in