Nieuw divers skatepark in Zuidoost voor vrouwen en lhbtqi+’ers

0
742

Vriendelijk en divers, dat wil het nieuwe Women Skate the World-skatepark aan de Paasheuvelweg 44 in Zuidoost zijn. Zaterdag 25 februari ging het open.

‘In de meeste skateparken zul je een publiek aantreffen dat 80 procent man is’,  legt projectmanager Flip Zonne Zuijderland uit. ‘Ons skatepark wordt gerund door een hechte gemeenschap die voor 80 procent bestaat uit vrouwen en LHBTQIA+-personen.’

De komende jaren zullen er evenementen plaatsvinden met als doel om ‘gendergelijkheid en talentontwikkelingen van minderheden’ te bevorderen, specifiek gericht op kinderen, vrouwen en mensen uit de LHBTQL+-gemeenschap, aldus stichting Women Skate the World. Het ondersteunend team van Olympische Skater Roos Zwetsloot heeft een groot deel van de obstakels gebouwd.

Het skatepark is gevestigd in een pand dat wordt beheerd door Angelo Bromet en is onderdeel van een bredere aanpak om kansengelijkheid van jongeren in Zuidoost te bevorderen. Raoul White, die binnen het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost over sport en bewegen gaat, is er ‘super trots’  op dat het skatepark voor iedereen toegankelijk is en mensen wil stimuleren op een prettige manier te sporten.

Als je op de hoogte wilt blijven, kun je je via deze link voor de nieuwsbrief aanmelden.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in