Mode-museum Fashion for Good

Tekst Andreas Verwaal

0
1271

Als ik kleding moet kopen, begint dat bij mij steevast met ontkenning. ‘Ik heb geen nieuwe kleding nodig’, ‘die gaatjes in mijn T-shirt ziet niemand’, ‘die broek is niet vaal, dat was al zo toen ik de broek kocht’. Een winterjas had ik tot voor kort niet. De aarde warmt op dus vond ik een winterjas een matige investering. Laatst heb ik toch een winterjas gekocht, maar dat was alleen omdat ik kort geleden een weekend naar Zweden ging. Ironisch genoeg was het dat weekend beter weer in Zweden dan in Nederland.

Als ik T-shirts en broeken koop, koop ik zoveel mogelijk in één keer om er weer een poosje vanaf te zijn. In de meeste pashokjes mag je maximaal drie kledingstukken meenemen. Ik ben in het pashokje vaak op zoek naar de spiegel omdat alles volhangt met broeken en T-shirts. Ik koop ook vooral T-shirts en sportieve luchtige schoenen. Anders krijg ik het te warm of wordt het me te heet onder de voeten.

De gemiddelde stylist zal bovenstaand stuk waarschijnlijk hoofdschuddend lezen. Eerlijk gezegd ben ik ook niet echt trots op mijn gebrek aan interesse voor kleding. Iedereen heeft wel eens de verhalen gehoord over waar kleding wordt gemaakt en onder welke omstandigheden. Verhalen die ik persoonlijk snel in het hokje ‘ver-van-mijn-bedshow’ plaats.

Energietransitie, plastic soep in de oceaan en voedselverspilling zijn populaire onderwerpen de laatste jaren. Over kleding hoor ik eerlijk gezegd weinig. Daarom lijkt het me leuk en interessant om een bezoekje te brengen aan het Fashion
for Good
-museum. Je ontdekt het verhaal achter de kleren die je draagt en leert hoe je positieve impact kan hebben op de mode-industrie. Bovendien heb je ook nog een goed verhaal voor elke sociale situatie waarbij je een compliment over je kleding krijgt. De tentoonstelling is Engelstalig.

Website: fashionforgood.com

Adres: Rokin 102 te Amsterdam

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 11.00-19.00 uur

Zaterdag/zondag: 11.00-18.00 uur

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in