Secretaris Ravin Raktoe van de ANT vertelde in dat artikel dat veel ouders niet weten dat mondzorg gratis is voor kinderen onder de achttien. Maar ook als ouders dat wel weten, is de kans groot dat zij hun kinderen niet naar de tandarts laten gaan, simpelweg omdat zij er zelf allang niet meer komen.

Kort na het verschijnen van het artikel trad de ANT met haar cijfers in de openbaarheid. In de brandbrief uit de ANT kritiek op zorgverzekeraars die nalaten om ouders op de hoogte te stellen van de gratis tandzorg voor hun kinderen. Zorgverzekeraars verdedigen zich tegen dat verwijt met een beroep op de privacywetgeving AVG. Inmiddels heeft de Autoriteit Persoonsgegevens laten weten dat met het informeren van ouders geen privacywet wordt geschonden.

In het MUG-artikel van Josje Kerkhoven wordt erop gewezen dat kinderen in Scandinavië na de lunch op school hun tanden poetsen. Ook hier zouden scholen en gemeenten meer kunnen doen om kinderen in het basis- en voorgezet onderwijs bewust te maken van goede tandzorg. Herinvoering van de schooltandarts is misschien niet zo’n gek idee.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in