AMSTERDAM – Wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) van Werk & Inkomen komt met een plan om meer mensen in de bijstand aan een betaalde baan te helpen. Het omvat onder meer afspraken met het bedrijfsleven voor duizend extra banen, inzet van werklozen in de zorg en andere sectoren met onderbezetting én het weer in ere herstellen van gesubsidieerde banen. Die zogeheten Melkert-banen zijn ooit door GroenLinks-wethouder Andrée van Es afgeschaft.

Groot Wassink zet ook extra in op begeleiding van jonge werklozen en lastig plaatsbare werkzoekenden als 50-plussers en mensen met een beperking. Als voorbeeld geldt de succesvolle proef met het extra begeleiden van jongeren met een migratieachtergrond bij het vinden van werk.

De extra inspanning van het college om meer werkloze Amsterdammers aan het werk te krijgen komt op het moment waarop de economische hoogtij alweer op zijn eind lijkt te lopen. Hoogste tijd dus. Hoe booming Amsterdam ook is, veel uitstroom uit de bijstand heeft de nieuwe ‘Gouden Eeuw’ van vooral de toeristensector, horeca, Deliveroos, Uber’s en andere dot.coms niet opgeleverd. Ondertussen dient zich alweer een nieuwe crisis aan, mede door de Brexit en de Amerikaanse president Trump aangestoken handelsoorlogen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here