AMSTERDAM – Wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) van Werk & Inkomen komt met een plan om meer mensen in de bijstand aan een betaalde baan te helpen. Het omvat onder meer afspraken met het bedrijfsleven voor duizend extra banen, inzet van werklozen in de zorg en andere sectoren met onderbezetting én het weer in ere herstellen van gesubsidieerde banen. Die zogeheten Melkert-banen zijn ooit door GroenLinks-wethouder Andrée van Es afgeschaft.

Groot Wassink zet ook extra in op begeleiding van jonge werklozen en lastig plaatsbare werkzoekenden als 50-plussers en mensen met een beperking. Als voorbeeld geldt de succesvolle proef met het extra begeleiden van jongeren met een migratieachtergrond bij het vinden van werk.

De extra inspanning van het college om meer werkloze Amsterdammers aan het werk te krijgen komt op het moment waarop de economische hoogtij alweer op zijn eind lijkt te lopen. Hoogste tijd dus. Hoe booming Amsterdam ook is, veel uitstroom uit de bijstand heeft de nieuwe ‘Gouden Eeuw’ van vooral de toeristensector, horeca, Deliveroos, Uber’s en andere dot.coms niet opgeleverd. Ondertussen dient zich alweer een nieuwe crisis aan, mede door de Brexit en de Amerikaanse president Trump aangestoken handelsoorlogen.

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. Ja de vorige brief heette nog “Meer banen, meer werk”, maar meer banen komen er niet. Meer mensen uit de bijstand vanwege het Buig-budget is nu de bedoeling. Dat kan ook zonder 20 miljoen aan dure jobhunters te spenderen en aan bedrijven kado te doen: Er gaan nog iedere dag steeds duizenden mensen naar hun werk, waar ze niet voor betaald krijgen. Verbied werken zonder loon en zorg voor normale banen met een leefbaar salaris. Houdt op met ze gratis aan de bedrijven aan te bieden. Ze zijn dan uit de bijstand. Voor diegenen die voor de gemeente of een gesubsidieerde instelling werken geldt wel dat daar de begroting op afgestemd moet worden. Maar het Buig-budget klopt dan en … eerlijk is eerlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in