Luisterwandeling in de Jordaan

0
753
Tekst Andreas Verwaal

Wie twee jaar geleden wandelen als hobby erop nahield, was oud of oubollig. Weinig mensen om me heen hoorde ik met trots vertellen dat ze een groot liefhebber van de wandelsport waren. Wandelen zat wat dat betreft een beetje in de stoffige hoek van postzegels verzamelen, breien en delfts blauwe theeschotels verzamelen. Als kind had ik ook een hobby in deze categorie namelijk luisterverhalen op een cassettebandje eindeloos luisteren. Keer op keer luisterde ik hetzelfde verhaaltje. Over Martijntje die zijn poes was kwijtgeraakt. Ze had een donkerbruine vacht en een witte bef geloof ik. Precies hetzelfde signalement als de poes van onze buren die onlangs onze tuin aanzag voor haar schijtpaleis, maar dat zal wel toeval zijn.

Tijdens het luisterverhaal speelde ik vaak met mijn speelgoed­autootjes. Gedachteloos reed ik doelloos met mijn speelgoedautootjes heen en weer tot er sporen in de vloerbedekking stonden.

Multitasking wordt vaak afgeraden, zeker voor de mannen onder ons. Het kan wel maar de praktijk is vaak dat je je volledige aandacht maar op eén ding tegelijk kan richten. Er zijn combinaties van activiteiten die wel goed samengaan. Denk aan hardlopen met muziek in je oren, meezingen met muziek tijdens het autorijden of koffie drinken tijdens het werken. Zo is er ook een heel leuke activiteit in de Jordaan, namelijk de luisterwandeling ‘Niks te zien’ van Verhalenfestival Jordaan. Je kiest zelf wanneer je deze wandeling maakt, en tijdens het wandelen luister je naar verhalen van de buurtgenoten. Een uitstekende manier om even te ontspannen, lekker te bewegen in de buitenlucht en te luisteren naar mooie verhalen.

De wandeling begint en eindigt in de Nieuwe ­Leliestraat 83, bij Café De Nieuwe Lelie.

  • Volg de route op je smartphone
  • Onderweg vind je posters met QR-codes
  • Scan de codes met je telefoon-camera om de verhalen te beluisteren

Geen smartphone met internet in je bezit, of al ­zenuwachtig als het over QR-codes gaat? Bel 06 26 094 635, en Verhalenfestival Jordaan regelt – zolang de voorraad strekt – een leuke buurtbewoner die je begeleidt.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in