Koningsdag op NDSM-werf

Vier Koningsdag op het NDSM-terrein in Noord, met een uitgebreid feestprogramma. De entree is gratis maar zelf eten en drinken meenemen mag niet. Tekst Marcel Schor Beeld Amerens Hedwich

0
1760

Op Koningsdag biedt de NDSM Vrijhaven aan de NDSM-werf in Amsterdam-Noord weer een groot spektakel voor jong en oud. Ga op onderzoek en ontsnap aan de drukte van de binnenstad.

Op de kindervrijmarkt staan kinderen met oude spullen of een zelfverzonnen act. Je vindt er speelgoed en (kinder)boeken. Maar je kunt er ook je nagels lakken in de kleuren van de regenboog of een oud-Hollands spelletje spelen.

Kings Spray Street Art Festival is er voor de vijfde keer. Twintig internationale straatartiesten beschilderen enorme canvasdoeken tot kroonjuwelen.

Er is muziek en voor de inwendige mens zijn er foodtrucks. Ga uit je dak bij Oldskool at Kingsday met Noorderlicht. Je gaat terug in de tijd en doet de beentjes van de vloer met disco, funk, soul, swingbeat, electro, boogie en hip hop beats. Maak deel uit van één dansende en swingende menigte.

Restaurant Pllek

Bij restaurant Pllek op de NDSM-werf is er een springkussen op het stadsstrand en verder de hele dag live muziek en DJ’s. Bij de Strandbar kom je tot rust met een sangriaatje in je hand of je neemt een brute tosti. Kinderen mogen bij de Strandbar ijsjes versieren of een kannetje ranja ophalen voor een knaak en een bos wortels.

Het ROCvA organiseert tijdens NDSM Vrijhaven voor jongeren tussen 12 en 16 jaar het festival The King’s Playground met live muziek en games. Er zijn diverse optredens van aankomende artiesten zoals singer/songwriters, dansers, DJ’s en hip hop acts. En er zijn verschillende games waar je aan mee kunt doen.

De entree is gratis, maar het is verboden om drank, eten en lachgas mee te nemen. Bij de ingang wordt er op gecontroleerd.

Een plek op de kindervrijmarkt is te boeken via www.ijhallen.nl (een grondplaats kost 1,- en een kraam 9,-)

Het volledige programma van NDSM ­Vrijhaven staat op www.ndsmvrijhaven.nl

Adres: Neveritaweg 61. Vanaf het Centraal Station en de Westerdoksdijk vaart er een pont (gratis) heen en weer naar de NDSM-werf

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in