Twee dagdelen per week brengt en haalt Edwin Heer (54) cliënten van en naar de dagbesteding bij Cordaan. Dat doet hij al drie jaar. Voordat hij met zijn vrijwilligerswerk begon, reed hij 35 jaar voor de PTT – later TNT – pakketjes rond. Door rugproblemen kwam Edwin in de ziektewet en twee jaar later in de WW. Maar de hele dag thuiszitten is niks voor hem.

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

En zo kwam Edwin Heer, via een re-integratiebureau, als vrijwillig chauffeur bij Cordaan. Hij vindt het leuk om met mensen bezig te zijn, zowel met cliënten als collega’s, en hij is blij met de waardering die hij daarvoor terugkrijgt.

Cordaan werkt met zo’n 40 vrijwillige chauffeurs die twee tot zes dagdelen per week meedoen. De meesten doen dat voor een beperkte periode (in een re-integratie- of paticipatieproject). Cordaan is daarom altijd wel op zoek naar nieuwe chauffeurs. Een deel daarvan kan via Cordaan een taxi-pas halen met de mogelijkheid om in vaste dienst te komen.

Chauffeurs moeten uiteraard een geldig rijbewijs hebben en daarnaast een zogenaamde V.O.G. (Verklaring Omtrent Gedrag) want mensen vervoeren is natuurlijk een serieuze kwestie, waarbij je veel verantwoordelijkheid draagt.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Mireille Blom van Cordaan: miblom@cordaan.nl

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in