Kloof tussen arm en rijk bij mantelzorgers

0
950

Er is een toenemende kloof tussen arm en rijk bij mantelzorgers: heb je geld, dan huur je iemand in. Steeds meer mantelzorgers maken gebruik van mantelzorgbedrijven, die huishoudelijk werk en gezelschap aanbieden tegen betaling.

Belangenorganisatie MantelzorgNL: “Het is fijn dat ze er zijn, zeker voor de mensen die het kunnen betalen. Het mag alleen niet zo zijn dat een gemeente zegt: wij bieden geen mantelzorgondersteuning meer aan, ga maar naar die particuliere partij. Dan wordt de kloof tussen arme en rijke mantelzorgers nog groter.” 

Mantelzorgers die zich de hulp van deze bedrijven niet kunnen veroorloven blijven op de wachtlijst en afhankelijk van de gemeentelijke hulp, meldde NRC onlangs, in samenwerking met De Balie Live Journalism.

De Balie Live Journalism onderzoekt samen met AT5 de situatie van jongeren die zorgen voor een ziek familielid of een kennis. Op 7 juni sluit De Balie Live Journalism het onderzoek af met een theatervoorstelling over mantelzorg Merci dat jij er bent van theatermaker Max Wind en een nagesprek.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in