Klerenzooi – september 2021

Om er goed uit te zien hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
972

Teguh Hartanto (40) werkt in een hotel en is ook kunstenaar. Hij heeft zijn Nederlandse vrouw tien jaar geleden in Indonesië leren kennen. “Ik kom uit Yogyakarta. Sinds ons dochtertje (inmiddels 7 jaar) naar school gaat, zijn we hier komen wonen.” Teguh houdt van vintage. Dat zie je terugkomen in zijn kledingstijl, maar ook in zijn hobby. “Ik verzamel racefietsen uit de jaren zeventig en tachtig en ook fietsonderdelen uit die tijd. Ik koop ook vaak bijpassende sportieve fietskleding met vintage look. Zo is mijn haarband op de foto van Brands, net als de fiets waar ik op zit. De vintage jersey die ik aan heb, zou ik niet snel in het dagelijks leven aantrekken. Daar is hij te mooi voor. Ik heb hem voor de foto en mijn collectie gekocht.”

Teguh heeft naast zijn racefietsen nog een andere passie: de markt op het Waterlooplein. “Zodra ik vrij ben, ga ik erheen. Ik ken er alle verkopers en kraampjes. Vaak krijg ik als vaste klant korting. Het fijne van het Waterlooplein vind ik dat het voor mij vlakbij is, we wonen op de Oudeschans. Maar vooral dat je er kunt afdingen. In Indonesië is dat heel normaal, hier meestal niet. Daarom wint het Waterlooplein het voor mij van de kringloopwinkels waar ze veelal alles een vaste prijs geven. Zelfs op Marktplaats waar je ook kunt bieden en afdingen, krijg ik mijn kleding niet zo goedkoop als op het Waterlooplein. Een vintage fietsshirt als dit krijg ik op Marktplaats niet goedkoper dan rond de twintig euro.”

Het enige nadeel dat Teguh ervaart, is dat zijn maat M voor mannen vaak moeilijk tweedehands verkrijgbaar is. Maar ook hier heeft hij een oplossing voor: “Er is wel veel in XL, dat koop ik dan en laat het innemen. Als je ook een kleine maat hebt en je bent handig met naaien of kent iemand die dat graag voor je doet, is het echt aan te raden. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn stoffen met motieven. Die kunnen soms raar uitpakken als je ze kleiner maakt.”

Haarband fluoriserend geel € 2,- Waterlooplein

T-shirt zwart € 5,- Waterlooplein

Handschoenen € 1,- Waterlooplein

Spijkerbroek € 5,- Waterlooplein

Sneakers € 10,- Waterlooplein

Jersey gekleurd € 5,- Waterlooplein

Wil jij ook in Klerenzooi en woon je in (de regio) Amsterdam? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in