Klerenzooi – oktober 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken. 

0
959
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Theatermaker Daphne Krijnen (40) beschrijft haar kledingstijl als eclectisch. “Een mix van meerdere alternatieve stijlen. Ik ga het liefst naar de markt op het Waterlooplein of de Noordermarkt. Het fijne aan het Waterlooplein vind ik die bergen met kleding voor €1,- per stuk. Daar moet je wel in spitten om de pareltjes te vinden. De Noordermarkt is iets duurder, maar je vindt er makkelijker unieke items. Soms ga ik op maandagmiddag rond 15:00 uur, wanneer de marktkooplieden aan het opruimen zijn. Dan kun je de dingen die ze weg willen gooien gratis meenemen.”

Kleding van het grofvuil, Daphne is er niet vies van. “Ik vind er van alles dat nog bruikbaar is. Laatst vond ik er drie boxershorts. Vies? Tja, ik gooi het natuurlijk onmiddellijk in de was! De wasmiddelen zijn zo chemisch, dat wordt wel grondig schoon. Mijn mooiste item die ik bij het grofvuil heb gevonden, was een paar leren sandalen met geborduurde kraaltjes erop. Ik kreeg veel complimenten toen ik ze droeg.”

Daphne is handig met kleding repareren, waardoor ze vaak kapotte kleding voor een prikkie koopt. “Verder maak ik sieraden van ijzerdraad, die raak ik allemaal kwijt op de markt bij het Oeralfestival.” Ze is fan van weggeefwinkels en heeft er veel gehaald voor Klerenzooi.

Als natuurliefhebber kampeert Daphne graag en dat is in de winter best koud. “Ik heb deze kleding deels erop uitge­kozen. Een muts en wollen sokken zijn belangrijk om je warm te houden. Wist je dat je van geitenwollensokken geen zweetvoeten krijgt? Het gaat niet stinken zoals de dure wandelsokken van Bever die ik laatst heb gekocht!” Daphne shopt samen met haar verloofde ­Adriana, zij is te zien in de volgende ­Klerenzooi.

Muts€ 5,-Vintage by Maureen
Top€ 2,-Noordermarkt
Longsleeve, vest en broek€ 0,-De Tagerijn weggeeftafel (Balboastraat 18)
Sokken€ 8,90Habermehl (online)
Schoenen€ 10,-Noordermarkt

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in