Klerenzooi – november 2019

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
1036
Klerenzooi november 2019 | © George Maas/Fotonova
Klerenzooi november 2019 | © George Maas/Fotonova
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Jonas Zwitserlood (37) is zzp’er en vader van Malik, die eerder in Klerenzooi stond. Jonas heeft net als zijn zoontje veel casuals en basics in zijn kast. “Ik hou van comfortabele, baggy hip-hop kleding, maar nu ik wat ouder ben, kan ik niet altijd volledig in die stijl rondlopen. Dus combineer ik met een wat meer corporate of vintage fancy look. M’n uitgangspunt blijft: het moet goed voelen. Zo droeg ik nooit petjes, maar ik paste laatst toevallig een flat cap en dat klikte. Nu draag ik er bijna elke dag een. Ook casual kleding combineren met een colbert of hemd doe ik met liefde.”

Merken met grote logo’s op de kleding ontwijkt Jonas. “Alsof je reclame maakt voor dat merk, dat is niet mijn ding, dat geldt ook voor typische hiphopkleding: ik hou van de stijl en niet zo zeer van de merken. Qua sneakers: idem dito. Ik heb weinig met brands en fashion. Kleding is voor mij praktisch en hooguit interessant als vorm van zelfexpressie.”

Jonas koopt nu circa tachtig procent online. “Ik heb twee kleine kinderen, dus weinig tijd. Ook houd ik er niet van winkel in, winkel uit, door de mensenmassa te struinen.”

Jonas vindt Gideon Italiaander een echte aanrader voor herenkleding. “Dit jasje (zie foto) was oorspronkelijk 560,-, maar heb ik bij Italiaander voor 10,- meegenomen. Voor low-budget online shoppen raad ik de webshop van Lidl aan, daar krijg je kwalitatief goede kleding, zeker basics, voor weinig. Voor wie merken zoekt, is pepper.com erg handig. Daar tippen consumenten je waar je de beste kortingen kunt krijgen.”

Jonas let op duurzaamheid in de zin dat iets lang meegaat en van goede kwaliteit is. “Ik ben iemand die niet snel kleding weggooit, maar pas wanneer het versleten is. Als ik op iets uitgekeken raak, geef ik het liever weg.”

Colbert 10,- Gideon Italiaander
T-shirt 3,- Zeeman
Broek 10,- Maison Lab
Schoenen 7,50 Lidl shop
Petje (flat cap) 2,50AliExpress (uit eigen kast)

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in