Klerenzooi – mei 2019

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
1063
Klerenzooi mei 2019 © George Maas/Fotonova
Klerenzooi mei 2019 © George Maas/Fotonova
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

 

Janine (42) is een echte koopjesjager. En héél toevallig: Janine had vroeger een kledingruilbeurs met de naam Klerenzooi. “Het was een kledingruilbeurs voor dameskleding. Ik ben er mee gestopt omdat de organisatorische kant teveel tijd in belag nam”.

Janine woont met haar twee katten Doerak en Dushi in Diemen-Zuid. “De inrichting van mijn woning is een mix van verschillende stijlen, maar vooral heel kleurrijk.” Janine is dol op kleuren en dat zie je ook in haar kledingstijl, die ze als hippie en sportief beschrijft. “Ik hou van aparte kleurencombinaties en verschillende patronen. Je zal mij niet snel in het zwart, wit of grijs zien.”

Als creatieveling pur sang houdt Janine van fotograferen, schilderen, mozaïek, haken en maakt ze ook graag zelf kleding. “Ik heb een rok van vintage stropdassen gemaakt. Als je iets zelf maakt hebt je echt een uniek kledingstuk. Iedereen kan mijn creatieve ontwerpen bekijken op de facebookpagina Yainine Design. Ik wil graag nog naailes aan kinderen geven. Ik help ook als vrijwilliger bij naaicursussen voor volwassenen bij buurtcentrum Oosterpark. Het is mooi om te zien dat mensen steeds beter worden. In het begin klungelen ze nog met de naaimachine, maar na een paar lessen maken ze prachtige dingen.”

Ze koopt haar kleding graag bij de Dappermarkt, Waterloo­pleinmarkt, Noordermarkt en de Albert Cuypmarkt of tweedehandswinkels. “Ik heb net tweedehandswinkel ’t Hartje in Oost ontdekt, maar Rataplan in Diemen blijft ook favoriet. Ik hou van aparte kleding, niet persé wat in de mode is.”

Schoenen per paar Dappermarkt

Tweezijdige rok 20 ZAND Amsterdam

Trui 0 via kledingruil

Spijkerjasje 1 Albert Cuypmarkt

Sjaaltje 1 Albert Cuypmarkt

Maillot eigen kast

Schelpenbandjes om laarsjes eigen kast (hippiemarkt op Ibiza)

 

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in