Klerenzooi – juni 2018

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken. 

0
1061

 

 

Tekst José Verwaal | Beeld George Maas/Fotonova

Loeske (12, bijna 13) vindt mosterdgele kleding oerlelijk. Dan heeft ze dit seizoen pech: mosterdgeel is deze zomer in de mode. Gelukkig is er altijd nog Hema, met neutrale kleding in het assortiment. Handig, want de oerhollandse winkel zit om de hoek bij Loeskes huis. Voor Klerenzooi! ging ze met haar oudere zus op pad. “We hebben dezelfde smaak, zij zoekt dingen voor mij uit en die pas ik vervolgens. Het is bijna altijd goed.” Een totaal andere gewaarwording dan winkelen met haar moeder. “Ook gezellig, maar we hebben een andere smaak, dus dat schiet niet altijd op.” De kleuren die Loeske wel mooi vindt zijn zwart, wit, paars en blauw. Haar kamer heeft paars- en lilatinten.

De kledingkeuze van Loeske is afhankelijk van het seizoen. “In de winter draag ik meestal broeken en jeggings, in de zomer vaker jurkjes.” Het jurkje dat Loeske draagt is eigenlijk geen jurkje, maar een te lange trui. “Bij de kassa ontdekte ik dat ’ie in de aanbieding was, dus ik had nog geld over. Van dat geld heb ik deze armband gekocht. Ik vind die erg mooi, er zitten diamantjes in.” Deze zomer gaat Loeske met haar vader, zus en de camper naar Frankrijk. “De camper is van mijn oma geweest, hij is al oud. We staan vaak stil langs de kant van de weg.” Stiekem vindt Loeske dat wel grappig. Deze zomer gaat Loeske ook op survivalkamp met een vriendin. Op de Veluwe of in de Ardennen, exact weet ze het niet meer. In ieder geval in een groene omgeving. Dus mochten ze met oma’s camper in de rimboe stranden, dan kan Loeske zich in ieder geval redden met haar survivalskills.

Lichtblauwe ballerina’s €2,00 vrijmarkt Waterlooplein

Zwart-witte slippers €5,00 Hema

Marineblauwe truijurk €5,00 Hema (aanbieding)

Lichtroze sjaal €4,99 Kruidvat

Oorringen €2,00 Hema

Glitterarmband €5,00 Hema

Legging €5,00 Hema

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in