Klerenzooi – januari 2021

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
996

Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Marlieke Ruiter (25) heeft een onsamenhangende kledingstijl. “Ik ben een verzamelaar en neem vaak kleding van mijn zus en huisgenoten over. Als student droeg ik het liefst wijde truien, felle kleuren en drukke prints. Nu ik werk, ga ik voor de basics, zoals deze coltrui die ik met van alles kan combineren.”

Marlieke is vorig jaar afgestudeerd in Politicologie (master) en Europese Studies (bachelor) en werkt als klantadviseur zorgverzekeringen. Ze gaf zich op voor Klerenzooi omdat het haar een uitdaging leek. “Ook vind ik het leuk tips te kunnen delen.”

Marlieke koopt veel tweedehands en als ze iets nieuws koopt, is Weekday haar favoriete winkel. Voor spijkerbroeken gaat ze graag naar Pull&Bear. Haar tip: “Ga niet naar te dure vintagewinkels. Neem de tijd om bij Rataplan of een andere kringloopwinkel rond te neuzen. Zoals Mevius, in een loods vlakbij het oude Haarlemmermeerstation. Ik ben daar nu goed geslaagd. Ga vooral ook naar kringloopwinkels buiten Amsterdam. Je hebt er vaak meer keuze. Geen geld of tijd om de stad uit te gaan? “Kringloopinitiatieven vind je ook online! Deze schoenen kocht op Instagram bij Mica Vintage. Die online-winkel wordt gerund door twee zussen die alle kringloopwinkels in Noord-Holland afstruinen voor leuke items.”

In haar vrije tijd is Marlieke actief voor GroenLinks en werkt ze als vrijwilliger bij daklozenopvang Het Stoelenproject. Ze houdt van teamsport. “Ik heb gehockeyd, maar vorig jaar was ik toe aan iets anders: rugby. Helaas kwam dit stil te liggen en ben ik gestopt. Na de pandemie wil ik op voetbal. Hopelijk kan ik straks fanatiek over het veld rennen.”

Trui €2,50. Rok stippen €2,50. Rok zwart €2,50. Tasje €4,- Mevius. Schoenen €21,60 Mica Vintage. Panty en rode jas uit eigen kast.

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in