Klerenzooi – januari 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
1000
Klerenzooi januari 2020 | © George Maas/Fotonova
Klerenzooi januari 2020 | © George Maas/Fotonova
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Corrie Boerdonk (61) zit al enige tijd in de bijstand. “Bedrijven zitten niet te wachten op iemand van mijn leeftijd. Jammer, want ik ben iemand die graag aan de slag gaat. Ik werkte tot zes maanden geleden in de horeca en ben nu vrijwilliger bij een buurthuis in De Pijp, waar ik voor ouderen de lunch verzorg. Het leek mij een uitdaging om je voor dertig euro te kleden dus heb ik mij voor Klerenzooi opgegeven.”

Corrie draagt het liefst vrijetijdskleding, haar lievelingskleuren variëren, op dit moment is het vooral okergeel. Ze combineert haar outfits graag met laarzen of open schoenen, afhankelijk van het weer. “Ik vind dat je je wel moet kleden naar je leeftijd. Dus strakke outfits zou ik nooit dragen. Wel leggings, maar in combinatie met een jurk, lange trui of lange blouse die er overheen valt. Als ik iets koop, let ik eerst op de prijs en of het lekker zit. Daarna kijk ik ook of de kwaliteit goed is, zodat het lang mee gaat. Je koopt bij de Dappermarkt of de Albert Cuyp kleding van 2 à 3 euro per stuk, maar dan weet je dat het na een paar keer dragen, is versleten en dat je het kunt weggooien. Dan koop ik liever iets dat net iets duurder is en wel langer meegaat. Ik vind duurzaamheid belangrijk.”

Corrie is regelmatig te vinden op de Amsterdamse dagmarkten en slaagt regelmatig bij kringloopwinkel Gideon Italiaander. Ze brengt haar overtollige kleding naar de voedselbank in de Lutmastraat. “Mensen met weinig geld kunnen daar naast voedsel ook terecht voor gratis kleding.”

Jurk 10,- Dappermarkt
Legging 5,- Dappermarkt
Laarzen 15,- Gideon Italiaander

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in