Klerenzooi – december 2021

0
1014

“Ik zit in mijn rode fase qua kleding. Bepaalde tinten groen vind ik ook mooi en ik draag ook veel zwart”, vertelt Marianne Vreugdenhil. Zij vond haar outfit voor Klerenzooi vrij makkelijk. “Eigenlijk liep ik er gewoon tegenaan. Bij vintage- en kringloopwinkels vind ik meestal wat leuks. Een aanrader! In reguliere winkels hangt meestal troep. Zara heeft soms leuke dingen, maar over het algemeen kloppen de maten niet bij reguliere confectiewinkels en is de kwaliteit slecht. Ook krijg je alleen kleding die nu in de mode is, die modetrends vind ik lelijk.”

Marianne had ooit een modecarrière, maar is nu juist anti-mode geworden. “Ik ben begonnen als kleermaakster en ben daarna naar de mode-academie gegaan. Ik maakte carrière als styliste bij confectiebedrijven en als modeontwerpster. Ik heb samengewerkt met grote namen als modeontwerper Frank Govers en couturier Max Heymans. Ik genoot van het werk, ik ben een vakidioot. Helaas kwam ik erachter dat de modewereld nep is. Ze gunnen elkaar niks. Ik begon voor mezelf, maar vond het eenzaam. Met enkel ontwerpen en maken kom je er niet. Je moet de zakelijke kant van het vak kennen, daar had ik niks mee.”

Marianne heeft later filosofie gestudeerd en schrijft gedichten. Ze heeft haar kast opgeruimd en veel weggedaan. “Wel hou ik van die gekke broeken, beetje legging-achtig, met blokjes, strepen of ruiten. Die zitten geweldig. Ik combineer het met een blazer en pet. Wat ik nooit meer zou aantrekken, zijn mantelpakjes. Ook heb ik een hekel aan kriebeltruien.”

Jasje € 5,00 kringloopwinkel Noppes (Santpoort Zuid)

Rok € 4,00 Dappermarkt

Satijnen blouse € 7,00 Dappermarkt

Tasje € 12,00 We Are Vintage (1e v. Swindenstraat)

Panty, riem en pumps uit eigen kast

Wil jij ook in Klerenzooi en woon je in (de regio) Amsterdam? Stuur een mail naar service@mugmagazine.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in