Isolatiesubsidie voor ‘arme’  huiseigenaren

0
538
Als het meezit, kunnen Amsterdamse huiseigenaren met een laag inkomen straks 2.000 euro krijgen om hun huis te isoleren.
Het stadsbestuur hoopt daarmee zo’n 1.600 huishoudens te kunnen helpen.

Tot welke inkomensgrens je voor deze subsidieregeling in aanmerking komt, is nog niet duidelijk, maar moet bekend zijn als de regeling deze zomer in gaat. Wel is nu al duidelijk dat huizen met energielabel E, F of G voor subsidie in aanmerking komen.

De subsidie voor huiseigenaren maakt deel uit van een isolatieoffensief dat vorig najaar van start is gegaan. Inmiddels hebben isolatieteams al 20.000 huishoudens in Amsterdam bezocht om tochtstrips of ledlampen aan te brengen. De komende tijd hoopt de gemeente nog 8.000 huishoudens met kleine isolatiemaatregelen te helpen.

Ook heeft het stadsbestuur 600.000 euro aan de stadsdelen beschikbaar gesteld om aan nieuwe initiatieven uit te kunnen geven. Tot 1 mei kun je initiatieven bij de stadsdelen aanmelden.

Dat er nog veel moet gebeuren, is duidelijk, zo schrijft Het Parool. Zo zijn er nog 100.000 woningen met enkelglas en gaat het aardgasvrij maken van wijken niet zo snel als het stadsbestuur zou willen.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in