#ikredhetnietmeer: noodkreten over geldzorgen massaal gedeeld

1
880

Onder de hashtag #IkRedHetNietMeer is het consumentenprogramma KASSA van BNNVARA een campagne begonnen om de 1,3 miljoen mensen die financieel kopje onder dreigen te gaan een gezicht te geven. Het kabinet wil maatregelen nemen vanaf 2023, maar daar kunnen mensen niet op wachten, aldus het tv-programma.

“De hashtag werd trending en het ene schrijnende verhaal na het andere bereikt ons”, vertelt redacteur Judith de Lang. De reacties stromen binnen. De grootste zorgen hebben mensen over de energieprijzen, merkt KASSA. “Mensen worden echt gek van die verhoging en raken in paniek.” Het gaat vooral om de groep die (net) boven het minimum zit en geen energiebonus of toeslagen krijgt. Dat zijn vaak mensen die werken, en eerst nog wel konden rondkomen, maar nu niet meer. Hun energiekosten zijn verdubbeld of soms verdriedubbeld.

“Onze energierekening gaat eind oktober van 250 naar 1.000 euro per maand”, schrijft een vrouw. Haar man werkt fulltime, zij parttime. Tientallen mensen delen hun verhaal op social media, op Twitter reageren mensen massaal. Kassa verzamelt de reacties en wil deze in de uitzending van 19 september aan politiek Den Haag aanbieden.

Wie mee wil doen, kan zijn verhaal delen op social media onder #IkRedHetNietMeer. Je kunt ook je video of verhaal mailen aan: kassa@bnnvara.nl

KASSA besteedt aandacht aan de actie #ikredhetnietmeer in de uitzendingen op 12 september en op 19 september.

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. Dit was ruim voor het zomerreces ook allang duidelijk. Op een minimum-nivo heb je vaak ongeveer € 200,= in de maand om van te eten. Als je energievoorschot dan 200,= omhoog gaat zou je van lucht moeten leven. De maximale bijdrage van de overheid komt straks op € 108,= per maand. Als alles op tijd afgerekend wordt heeft deze persoon dan minder dan de helft van het huishoudgeld om 20 a 30% duurdere boodschappen van te kopen.

    Dat wordt dus iedere maand een beetje spelen welke rekening wel en welke niet betaald wordt, totdat de ballon barst. En dan helpt er geen lieve moedertje meer aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in