Gratis ronddwalen langs oude monumenten

0
516

Lekker ronddwalen door oude monumenten: dat kan op zaterdag 10 en zondag 11 september.

Hoe breng je duurzame aanpassingen aan een monument aan, zonder dat je de cultuurhistorische waarde ervan aantast. Dat is dit jaar het thema van de Open Monumentendagen Amsterdam.

Je kunt een lezing bijwonen, een wandeling maken of  een rondleiding krijgen van één van de 50 juniorgidsen (van 8 tot 18 jaar). Bezoek je een monument, dan kun je er meer over te weten komen door een podcast te beluisteren. Een oud-rechter geeft een speciale rondleiding door de voormalige rechtbank aan de Parnassusweg.

Je kunt ook een markt bezoeken bij de Molen van Sloten of naar de botanische tuin op de Zuidas.  En op zaterdag is er nog een avondprogramma. Op een aantal locaties is er levende muziek en zijn er activiteiten voor kinderen.

Dit jaar zijn er een paar nieuwe locaties bijgekomen, zoals de Tolhuistuin, die sinds begin dit jaar een officieel gemeentelijk monument is, het NACO-huisje,  het Zandkasteel, het koopmanshuis van Hendrick de Keyser op de Groenburgwal, Oudezijds Voorburgwal 136 en het Scholencomplex aan het Zuivelplein in Betondorp.

Het programma is hier te vinden, maar wie liever een gedrukt programmaboekje heeft, kan dat ophalen bij het Stadsarchief in de Vijzelstraat 32. In de week van 29 augustus is het programma  ook verkrijgbaar bij de openbare bibliotheken. Voor doven en slechthorenden zijn er aparte rondleidingen, die onder andere het Koetshuis van Museum van Loon, Huis de Pinto en de Waag aandoen

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in