Tekst Marianne Goet | Beeld Sandra Hoogeboom

Op de rustige werkplekken van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) in het Science Park staren wetenschappers aandachtig naar hun beeldscherm. Misschien op zoek naar de oplossing van een ingewikkelde wiskundige formule?

Tijdens zijn dagelijkse ronde over de etages loopt Jimmy langs whiteboards en posters vol formules. Zijn gedachtes zijn misschien wel net zo ingewikkeld als die formules. Maar zijn baan als schoonmaker bij Pantar doet hem goed. Het werk geeft structuur en zorgt voor regelmaat.

Stil

Samen met vier collega’s en voorvrouw Fatima el Badmoussi van -Pantar zorgt Jimmy dat het gebouw van het CWI er elke dag weer schoon en netjes uitziet. Dat het hier zo stil is, daar moest hij in het begin wel aan wennen. Fatima: “De eerste week dat hij hier werkte riep hij geregeld luidkeels over de gangen naar zijn collega’s. Maar nu doet hij heel rustig zijn werk. Hij heeft in vier maanden tijd veel geleerd. Niet voor niks heeft hij al zo snel een contract bij Pantar gekregen.”

Kans

Jimmy houdt wel van een praatje of grapje. Even kletsen met de dames van de administratie of lachen met zijn collega’s van Pantar. “Het is zo leuk met het team. Er wordt onderling op een fijne manier gesproken en alles wordt goed uitgelegd. Fatima
is als een moeder voor me. Aan het einde van de dag wil ik eigenlijk niet naar huis. Tegen de jongens op straat zeg ik vaak: ‘Ga toch werken bij -Pantar. Dat is je laatste kans. Het straatleven is niks, je hebt een keuze.’”

Toekomst

“Ik wil aan mijn toekomst werken en nog heel veel leren. Hoe ik een schoonmaakmachine moet bedienen bijvoorbeeld en misschien wil ik wel voorman worden. Ik wil hier werken tot ik oud ben en niet meer mag werken.”

Jimmy heeft met deze baan bij -Pantar de perfecte formule gevonden om zijn leven en gedachtes op orde te houden. Rustig duwt hij zijn schoonmaakkar door de gang en gaat weer aan de slag. Nog even de deuren en kozijnen schoonmaken voordat hij straks weer naar huis gaat.

met medewerking van Pantar

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in