Het geweten van Sywert van Lienden

0
864

De coronacrisis heeft het goede maar ook het slechtste in mensen naar boven gehaald. In de zorg hebben mensen zich letterlijk in het zweet gewerkt om levens te redden. Er liepen echter ook louche cowboyfiguren rond die grof geld hebben verdiend aan deze menselijke tragedie.

De bekendste is natuurlijk Sywert van Lienden. Toen het land naarstig op zoek was naar beschermingsmiddelen, wist hij te vertellen, dat hij wel aan mondmaskers kon komen. En het kostte de samenleving niks. Met een vlotte babbel, de juiste en perfecte connecties in de politiek en Haagse ambtenarij wist deze bandiet vrijwilligers van zijn Stichting Hulptroepen Alliantie, bedrijven en het ministerie van Volksgezondheid voor zijn karretje te spannen. Het pakte anders uit. Toen de stofwolken waren opgetrokken, bleek die snotneus 9 miljoen euro aan de corona-crisis te hebben verdiend.

Een bedrag waarvan bovenstaand ministerie achteraf zei dat het een normaal tarief is voor zo’n handel. Zijn die ministeriegasten van de pot gerukt? Door list en bedrog 9 miljoen verdienen aan maskers. Laat ik dan eens in gewone mensentaal uitleggen wat voor een bedrag €9.000.000,- is. Een persoon met een uurloon van €14,- die 40 uur per week, 52 weken per jaar en dan 50 jaar lang werkt, scharrelt in zijn hele arbeidzame leven €1.456.000,- bij elkaar. En of dat in goede gezondheid is, valt nog te bezien!

En dan loopt zo’n snotneus na een paar praatsessies bij het ministerie fluitend naar buiten met 9 miljoen op zak. Ook zijn twee partners in crime verdienden miljoenen aan dezelfde deal. Naderhand heeft het ministerie de deal een wettelijk kader gegeven. Bedoeld om het eigen straatje schoon te vegen?

Tot slot mag hij in het veelbekeken tv-programma Buitenhof bij Twan Huys zijn zegje doen. Naast een halfslachtige poging tot boetedoening, zagen we vooral een snotneus, die opmerkt dat zijn loopbaan door al die media-aandacht een forse deuk heeft opgelopen. Nederland is ziek, doodziek.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in