Helft aanvragen TOFA-regeling afgewezen

AMSTERDAM Het UWV wijst circa de helft van de huidige aanvragen voor de TOFA-regeling af.

0
988

Voor flexwerkers met een inkomensverlies in de periode maart tot en met mei is een tijdelijke compensatieregeling ontworpen, de TOFA. Zij kunnen deze nog tot zondag 12 juli aanvragen.

De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) wordt anders dan de TOZO-regelingen voor ZZP-ers niet door de gemeente maar door het UWV uitgevoerd. De regeling is bedoeld voor flexwerkers die in februari meer dan 400 euro sv-loon (drempelbedrag) hadden en in april minimaal de helft daarvan verloren.  Zij kunnen in aanmerking komen voor een eenmalige bruto tegemoetkoming van 550 euro per maand voor de maanden maart, april en mei. Op www.uwv.nl/TOFA staat een overzicht van de voorwaarden.

Snel aanvragen

Wie nog geen aanvraag heeft ingediend, moet snel zijn want het TOFA-loket gaat dicht na zondag 12 juli. Volgens het UWV wordt op dit moment ruim de helft van de aanvragen afgewezen. Dit lijkt vooral te komen doordat mensen te weinig salaris hebben ontvangen in februari of te veel in april en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden. Tot nu toe heeft het UWV ruim 16.000 aanvragen ontvangen. Inmiddels heeft ongeveer driekwart van de aanvragers een beslissing ontvangen. Het merendeel van de goedgekeurde aanvragen is uitgekeerd.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in