Gratis in Amsterdam

Tekst Andreas Verwaal

0
985

Toen ik 8 jaar oud was, wist ik één ding zeker. Als ik later ergens in wil uitblinken moet ik nu beginnen. Ik bedacht me wat ik leuk vond en waar ik potentie in zag. Schommelen en orgel spelen. Met schommelen kwam ik regelmatig boven de toppen van onze coniferen uit. Muzikaal was ik al toen ik nog een navelstreng had. Dat kan ook niet anders als je dezelfde voorletters (W.A.) hebt als Mozart. Een gouden toekomst lag aan mijn voeten.

In de zomer van 2000, toen de Olympische Spelen in Sydney waren, kwam ik erachter dat schommelen helemaal geen olympische sport is. Mijn schommel-ambities verdwenen als sneeuw voor de zon. Schommelen op een houten plankje deed ik nooit meer. Alleen mijn bloedsuiker­spiegel schommelde nog als ik mijn verdriet verwerkte met gevulde koeken.

Muzikaal was er nog geen vuiltje aan de lucht. Ik had inmiddels twee maanden orgelles en dat ging voortvarend. Hoe stumperig ik orgelles nu vind klinken, zo stoer voelde ik me die zomer. Ik ging als een jekko door het eerste lesboek heen. Binnen de kortste keren kon ik Boer, wat zeg je van mijn kippen spelen. Lekker tempootje en met twee vingers tegelijk. Iets later kwam ik erachter dat je bij noten lezen naar het bolletje moet kijken en niet naar het verticale stokje wat aan het bolletje vastzit.

Het is nu 18 jaar later. Een poosje terug heb ik in een opwelling een keyboard gekocht. Ik blies mijn verstofte muziekambities nieuw leven in. Na drie weken ontdekte ik een nieuwe serie op Netflix. Nu ligt er weer een dikke laag stof op mijn keyboard.

Heb jij nou meer doorzettingsvermogen dan ik en kan jij wel goed muziek maken? Laat dit talent dan alsjeblieft niet vergaan. Elke eerste vrijdag van de maand kan je bij de JamPot in de Meevaart muziek maken. Alleen luisteren kan ook. Wil je meedoen met deze sessie, geef dit dan vooraf aan bij organisator René Janssen via renetm1@gmail.com.

Activiteit JamPot: muziek maken met buurtgenoten

Wanneer iedere eerste vrijdag van de maand van 19.15-21.45

Waar Civic Amsterdam. Balistraat 48a, Amsterdam

Website civicamsterdam.nl/agenda/jampot-muziek-maken-buurtgenoten/

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in