GGD maakt zich zorgen om aantal besmettingen

AMSTERDAM De GGD roept Amsterdammers op de corona-regels te blijven volgen.

1
654

De GGD Amsterdam Amstelland maakt zich grote zorgen over het toenemend aantal corona-besmettingen in de Amsterdamse regio. De gezondheidsdienst roept Amsterdammers op de regels te blijven naleven.

De GGD ziet de meeste besmettingen nu in de groep jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Voor zover bekend lijken de meeste besmettingen binnenshuis plaats te vinden. De meeste clusters van drie besmettingen of meer met dezelfde bron zijn voorgekomen op privé feesten (zoals bruiloften en andere familiefeesten) bij illegale feesten, onder studenten en in de horeca. Het bestuur van de veiligheidsregio heeft besloten de controle op Amsterdamse feest- en horeca-locaties aan te scherpen.

Het aantal besmettingen in Amsterdam is opgelopen van 4,5 per 10.000 inwoners in de week van 27 juli tot 2 augustus naar 8,1 per 10.000 inwoners in de week van 2 tot 9 augustus. In die laatste week vonden de meeste besmettingen plaats in stadsdelen Nieuw West en West. In Nieuw-West zijn 158 mensen positief getest. Zowel in Nieuw-West als Zuidoost laten relatief weinig mensen zich testen. De GGD vindt dat zorgelijk.

Uit gesprekken met positief geteste Amsterdammers merkt de GGD dat mensen moeite hebben met het naleven van de corona-regels. Ook geven besmette personen aan het lastig te vinden om mee te werken aan het contactonderzoek of om zich te houden aan quarantaine-adviezen.

De GGD vindt de stijging van het aantal besmettingen in de regio ernstig. En blijft daarom mensen oproepen om de algemene corona-maatregelen na te leven: houd afstand, vermijd drukte, draag een mondkapje waar het verplicht is. Bij milde klachten geldt: blijf thuis en laat je (gratis) testen.

Testen kan ook bij milde klachten, zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, hoesten of koorts. Ook plotseling minder kunnen ruiken en proeven kan een symptoom zijn van het corona-virus. Voor een test (onder andere in de RAI), kun je telefoonnummer 0800-1202 bellen. Dat kan elke dag tussen 8 en 20 uur.

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. Het is inderdaad zorgwekkend dat het aantal besmettingen blijft stijgen. Hoe kun je nou veilig voelen, wanneer je niet weet wie allemaal besmet is? Ik probeer zeker aan het nieuw normaal te wennen, maar het is best nog moeilijk. Is er geen digitalisering mogelijk om strengere controles uit te voeren? Ik neem aan dat er niet genoeg mensen zijn om overal toezicht te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in