Gezondheidszorg in handen verzekeraars

1
697

December, de donkerste maand van het jaar is weer aangebroken. Het is ook tijd om uw zorgverzekering eens nader te bekijken. Want bent u het afgelopen jaar ziek geworden, dan kan het zijn voorgekomen dat uw huidige (aanvullende) verzekering niet alle medische kosten heeft gedekt. Overstappen of bijverzekeren is het advies.

Eigenlijk zegt dit al genoeg. U wordt ziek. U wilt weer gezond worden. U luistert dus goed naar uw arts en zijn of haar adviezen. Kosten komen op de tweede plaats. Dat kan u duur komen te staan. U komt erachter dat de huidige verzekering dat niet dekt. Oeps. U had beter kunnen wachten, tot volgend jaar, dan had u een verzekering kunnen nemen, die deze kosten wel dekt. Het komt erop neer dat je eerst de kleine letters van je polis moet doornemen, alvorens de gezondheidsadviezen van je arts op te volgen.

Zover zijn we dus. Verzekeraars bepalen in steeds grotere mate wat wel en niet is verzekerd en dus hoe de gezondheidszorg eruitziet. Liefhebbers van het vrije markt denken roepen nu in koor dat je zelf kunt bepalen voor welke ziektekosten jij je wilt verzekeren. Ze gaan zelfs een stapje verder en nemen een hoger eigen risico. Dat bespaart weer premie. En toch onverhoopt ziektekosten. Geen probleem. Vrijemarktdenkers zitten meestal goed in de slappe was.

Vergelijk dat eens met mensen die in hun dagelijkse leven al iedere cent twee keer moeten omdraaien, die nemen noodgedwongen de goedkoopste zorgverzekering, die echter niet alles dekt. Dan is het peentjes zweten als je iets mankeert en naar de dokter moet. Bang dat de arts medicijnen voorschrijft, die jouw bescheiden pakket niet vergoedt en waarvoor je moet bijbetalen.

Verzekeraars bepalen dus niet alleen hoe de gezondheidszorg eruitziet. Ze bepalen via de hoogte van de verzekeringen ook wie wel en in welke mate iemand toegang heeft tot de gezondheidszorg.

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in