© Sodis Vita

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt zich zorgen over ouders die zwaar zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De VNG vraagt zich af of ze wel de juiste hulp krijgen.

De slachtoffers van de toeslagenaffaire moeten zo snel mogelijk een volledige compensatie ontvangen, vindt de VNG. Ook pleiten de gemeenten voor het kwijtschelden van schulden en moeten gezinnen aanvullende steun krijgen. 

Schuldenregelingen

Gedupeerde gezinnen verkeren lange tijd in onzekerheid over de compensatie die ze van de overheid krijgen. Gemeenten hebben het erg druk met de uitvoering van de schadeloosstelling. Daarom dringen ze er bij het demissionaire kabinet op aan dat de schuldenregelingen eenvoudiger worden. Zo’n regeling moet samenhangend zijn en makkelijk uit te leggen en uit te voeren, vinden de gemeenten. De gezamenlijke schuldenregelingen dreigen onnodig ingewikkeld te worden. De gemeenten wijzen het kabinet hierop. Ze willen meer ruimte krijgen om de zwaarst getroffen gezinnen te ondersteunen.

Toeslagenaffaire

De Belastingdienst zetten duizenden ouders op een zwarte lijst omdat er iets niet in orde zou zijn met hun aanvraag voor kinderopvangtoeslag. Elk klein foutje in de aanvraag werd als fraude gezien. Gevolg was dat de kinderopvangtoeslag onmiddellijk werd gestopt. De ouders kregen de stempel van fraudeur en moesten duizenden euro’s aan ontvangen toeslagen terugbetalen. De onderzoekscommissie-Van Dam onderzocht de toeslagenaffaire en kwam eind vorig jaar met een rapport. Conclusie: duizenden ouders is groot onrecht aangedaan. Gedupeerde ouders is €30.000,- schadevergoeding toegezegd.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in