Gemeente stopt met Stadspas blauwe ruit

1
936

De gemeente Amsterdam stopt met het toesturen van de Stadspas aan AOW’ers die niet tot de minima behoren. De Stadspas met blauwe stip werd toegestuurd aan AOW’ers die te veel verdienen voor een Stadspas met groene stip (minimapas). Amsterdammers die met pensioen gingen, kregen de Stadspas met blauwe stip automatisch toegestuurd. Dat stopt per 1 augustus.

De gemeente heeft daartoe besloten omdat de inkomensgrens voor minimavoorzieningen naar 130 procent van het wettelijk sociaal minimum is opgetrokken, waardoor een bredere groep Amsterdammers, waaronder AOW’ers, voor een Stadspas met de groene stip in aanmerking komt.

Maar er is nog een reden om met de Stadspas met blauwe stip te stoppen. Volgens de gemeente maken relatief weinig mensen van deze pas gebruik omdat veel musea en andere uitjes eigen kortingsregelingen voor AOW’ers hebben. Het afschaffen van de Stadspas met blauwe ruit levert een besparing op van maximaal 250.000 euro per jaar, dat naar activiteiten voor de minima zal gaan.

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

 1. Betreft: Stadspas Groene Stip
  Fijn dat Stadspas Groene Stip er is. Maar velen laten de Stadspas in de la zoals Aowers.
  Alles is duurder geworden. Taxi of OV moet je zelf betalen. Alle consumpties zijn duurder geworden vooral na de Coronatijd. Zoals kofie, cake, petat, ijs. enz.
  Dus het is goedkoper om maar thuis te blijven. Isolement stijgt.
  Oplossing zou zijn geef een comsumptie bon dan kunnen ze ook eens meedoen.
  Graag voor 2 personen want dan wordt de evt. begeleider ook eens getrakteerd.
  Vroeger kreeg je weleens cake cado, maar alles is helaas gestopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in