Gemeente stelt laptops beschikbaar voor thuisonderwijs

AMSTERDAM – Scholen krijgen deze week laptops geleverd. De gemeente stelt die beschikbaar voor leerlingen die er thuis geen hebben.

0
1156


De gemeente Amsterdam stelt 3.250 laptops en 450 wifihotspots beschikbaar aan leerlingen die thuis geen computer hebben. Zij kunnen die thuis
gebruiken zolang de scholen vanwege de pandemie zijn gesloten. Scholen zorgen voor de verdeling. Amsterdammers kunnen dus niet zelf bij de gemeente een laptop aanvragen.

Uit een eerste inventarisatie blijkt dat ongeveer 5.500 Amsterdamse leerlingen, zowel van basisscholen als in het voortgezet onderwijs, thuis geen computer hebben. Ze lopen nu dus een extra groot risico achterstand op te lopen omdat ze geen thuisonderwijs via internet kunnen volgen. De gemeente heeft daarom extra computers en internetaansluitingen besteld. Per gezin is één laptop beschikbaar.

laptops en hotspots worden via de scholen verstrekt, niet door de gemeente!

Het lijkt alsof de 3.250 computers lang niet genoeg zijn, maar voor een deel van de grofweg 5.500 leerlingen hebben scholen zelf al oplossingen gevonden. Soms lukt dat met hulp van particuliere initiatieven.

Onderwijswethouder Marjolein Moorman (PvdA) vreest evengoed dat een grote groep kinderen achterstanden gaat oplopen door de gedwongen schoolsluiting. Daarbij speelt ook dat veel Amsterdamse kinderen in kleine huizen wonen, zonder eigen plek om hun huiswerk te doen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in