Forse stijging aantal ww-uitkeringen in hoofdstad

AMSTERDAM Amsterdam heeft een spectaculaire groei van het aantal nieuwe ww-uitkeringen.

0
990

Het aantal ww-uitkeringen in Amsterdam is in april met 30 procent gestegen door een spectaculaire groei van het aantal nieuwe ww-uitkeringen. De teller staat nu op 19.624. Ook het aantal mensen in de bijstand steeg en staat nu op 39.990.

Dat het aantal ww-uitkeringen fors zou stijgen, was te verwachten. Dat ging in Amsterdam van 15.078 naar 19.624 personen. Maar ronduit spectaculair was de stijging van het aantal nieuwe ww-uitkeringen in Amsterdam. In april was een stijging te zien ten opzichte van maart van maar liefst 94.9 procent. Opvallend daarbij is dat het aantal nieuwe ww-uitkeringen in Amsterdam veel sterker is gestegen dan in de rest van het land. Daar was de stijging 54 procent. De grote stijging in Amsterdam zat vooral bij mensen die als uitzendkracht werkten, aldus het UWV. Het aantal uitkeringen steeg daar met zo’n 110 procent. Ook in de horeca (77 procent) en cultuur (36 procent) is een grote stijging te zien. In april nam het aantal nieuwe WW-uitkeringen in alle sectoren toe, schrijft het UWV.

Bijstand en Tozo-regeling

Het aantal Amsterdammers dat een bijstandsuitkering ontvangt, is de afgelopen week verder gestegen tot 39.990. In de afgelopen week werden 306 nieuwe bijstandsuitkeringen toegekend. Ondanks de beperkingen als gevolg van de corona-crisis stroomden er vorige week toch nog 56 mensen uit de bijstand naar werk. In de afgelopen week steeg ook het aantal zzp’ers dat een aanvraag deed voor de Tijdelijke ondersteuningsregeling (Tozo) naar 38.582. Eerder ging het om ruim 43.000 aanvragen, maar dat was het gevolg van het dubbeltellen van aanvragen. Aan 33.862 zzp’ers is inmiddels een voorschot verstrekt.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in