Extra compensatie voor gestegen energieprijzen

0
887
Het ziet er naar uit dat minima zowel van het kabinet als van de gemeente compensatie krijgen voor de stijgende energieprijzen.
Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum krijgen van de gemeente zeker 200 euro extra voor het betalen van de energierekening, zo meldt NOS Nieuws.
Eerder al maakte het kabinet 3,2 miljard vrij om de energiebelasting te verlagen. Hierdoor betalen huishoudens met een gemiddeld energiegebruik al 400 euro minder in een jaar. De laagste inkomens zijn hiermee onvoldoende geholpen, reden waarom het kabinet voor het compenseren van de laagste inkomens nog eens 200 miljoen extra uittrekt.
‘We zien dat mensen ècht in de problemen komen,’ zegt staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken tegen de NOS. Vandaar dat hij samen met de gemeenten naar een oplossing heeft gezocht. Daar is de 200 euro extra compensatie uit gerold, die de gemeenten zullen uitkeren. Dat bedrag zal in het eerste kwartaal van 2022 worden uitgekeerd. Mensen in de bijstand krijgen het automatisch op hun rekening. Andere groepen, zoals zelfstandigen met een laag inkomen en mensen met een IOW-uitkering, maar ook AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen, kunnen zich bij de gemeente melden.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in