Duizend banen door energietransitie

AMSTERDAM De komende jaren wil de gemeente duizend mensen aan het werk helpen bij de energietransitie.

0
610

‘Meer vakmensen door duurzaamheid’, zo heet het banenplan om duizend Amsterdammers aan het werk te helpen bij het verduurzamen van de stad.

Het combineren van het verduurzamen van de stad met een banenplan: dat is de ambitie van Amsterdam in de komende drie jaar. Het banenplan is onderdeel van een pakket van maatregelen van 78 miljoen euro, die bijdragen aan werkgelegenheid en aan de verduurzaming van de stad. De gemeenteraad is positief over het plan, maar mist concrete doelstellingen, zo bleek in de raadscommissie Werk, Inkomen en Onderwijs (WIO) op woensdag 7 april. “Het plan moeten we goed kunnen monitoren”, aldus enkele leden van de raad. Ook zijn er twijfels over de haalbaarheid. Immers, er is nu al een groot tekort aan goede technici. Wethouder Groot Wassink (GroenLinks)  benadrukt dat nog niets vastligt. “In de voorjaarsnota zullen we concrete doelstellingen over het banenplan formuleren, zodat de raad het proces goed kan volgen.”

Banenplan

Het banenplan moet in de komende drie jaar minimaal duizend Amsterdammers aan het werk krijgen in duurzaamheidssectoren zoals de bouw- en installatietechniek, eventueel via (om)scholing, schrijft het college. ‘Dit willen we bereiken doordat meer jongeren kiezen voor een technische opleiding en door zij-instroom te bevorderen. Daarmee wordt ingezet op Amsterdammers die hun werk (dreigen te) verliezen (via het Regionaal Werkcentrum) en die werkloos zijn en binnen afzienbare tijd aan het werk kunnen.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in