“Doneer je oude laptop bij Cyberbank”

De Cyberbank heeft vanwege succes de laptop-actie tijdelijk moeten stopzetten.

0
750
De Cyberbank knapt oude laptops en geeft die aan Amsterdammers die ze nodig hebben. Maar de mogelijkheid om je voor zo’n laptop aan te kunnen melden, is tijdelijk stopgezet. De Cyberbank roept particulieren en organisaties op om een of meerdere laptops die ze niet gebruiken, te doneren.
Jongeren, die worden opgeleid tot volwaardig ICT-er, knappen die laptops vervolgens op. De opgeknapte laptops gaan naar Amsterdammers vanaf 18 jaar, die een Stadspas met groene stip hebben.
Belangstelling voor zo’n laptop is er genoeg. Vijf dagen nadat de Cyberbank van start ging, hebben al 1.500 Amsterdammers zich voor een laptop aangemeld. Blijkbaar zijn er veel mensen met een Stadspas (mèt groene stip) op zoek naar een goede en betaalbare laptop.
Verloot
Op dit moment worden er 150 gedoneerde laptops opgeknapt, die eind januari via de Cyberbank zullen worden verloot. De gelukkigen, die eind januari bericht krijgen, krijgen ook hulp bij het gebruik van de laptop.
Vanwege de overstelpende hoeveelheid aanmeldingen is het voorlopig helaas niet mogelijk om je voor een laptop aan te melden.
Wie jonger dan 18 jaar is, kan op Amsterdam.nl kijken of zijn/haar kind (vanaf groep zeven) voor een laptop in aanmerking komt.
Digitale zaken
De Cyberbank (ook wel Cybersoek) genoemd, is 10 december van start gegaan omdat  steeds meer zaken digitaal moeten worden geregeld. Daar heb je een laptop en een goede internetverbinding voor nodig. Voor digitale zaken kun je weliswaar ook in bibliotheek of buurthuis terecht, maar door corona hebben veel openbare gelegenheden met computerfaciliteiten de deuren moeten sluiten.
Vandaar dat de gemeente Amsterdam vanaf de eerste coronagolf in 2020 ongeveer 3.750 volwassenen een opgeknapte laptop heeft kunnen geven. Om nog méér Amsterdammers te kunnen helpen, is de Cyberbank van start gegaan die oude laptops een tweede leven geeft. Zo krijgen méér mensen toegang tot de digitale wereld.
Hoe meer, hoe beter
Uiteraard verwelkomt de Cyberbank particulieren en bedrijven die één of meerdere laptops, die ze niet meer gebruiken, willen doneren. “We hebben zelf geen laptops, dus hoe meer er worden gedoneerd, hoe beter,” legt een medewerker van de Cyberbank uit.
Wie een laptop over heeft, kan hier de nodige informatie vinden. Zo worden er tips gegeven hoe je al je data grondig kunt wissen (overschrijven), zodat je gegevens niet meer terug te halen zijn. Heb je daar geen tijd voor, dan kan het bedrijf dat de jongeren tot ICT-er opleidt, ICT Vanaf Morgen, dat voor je doen.

Wanneer het weer mogelijk is om je voor een laptop aan te melden, zal dat via de  website worden bekendgemaakt. De Cyberbank is tussen kerst en 9 januari gesloten vanwege de kerstvakantie. Daarna ben je van harte welkom om op het Timorplein 22 één of meerdere laptops in te leveren. Je kunt ze ook via pakketpost opsturen (1094 CC Amsterdam). Ben je in staat om tien of meer laptops te verzamelen, dan worden ze bij je opgehaald. De Cyberbank is bereikbaar via 020 2445910 of info@decyberbank.nl.

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in