SAZ brengt tijdelijk dierenvoedsel aan huis | © Erik Veld
© Erik Veld

De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ) gaat door met het rondbrengen van huisdiervoeding naar Amsterdammers met een smalle beurs. Dat doen ze nu met een zo laag mogelijke bezetting, het grootste deel van de vrijwilligers moet thuis blijven.

De SAZ heeft een bestand met vaste cliënten die voedselpakketten ontvangen voor hun huisdier. “Die hulp gaat natuurlijk gewoon door”, zegt Edwin van den Wildenberg, bestuurder van de stichting. “Zeker in deze tijden, het mag niet zo zijn dat dieren honger hebben als wij het voedsel hier gewoon hebben liggen. Desnoods zetten we het vanwege corona voor de deur.”

Eerder vandaag was het telefoonnummer van de SAZ niet bereikbaar. Van den Wildenberg geeft aan dat dat een gewone storing is. Het betekent niet dat de dierenvoedselbank sluit. Cliënten met vragen kunnen dus gewoon bellen, of een e-mail sturen als dat niet lukt.

Er zijn geen problemen met de voorraad, meldt Van den Wildenberg. “De dierenwinkel had het wel druk, hoorde ik. Ze draaiden een zaterdag-omzet op een doordeweekse dag.” Het woord hamsteren neemt hij daarbij niet in de mond. Over bevoorrading in de nabije toekomst, durft Van den Wildenberg nog geen voorspellingen te doen.

Zorg voor zwerfkatten op een lager pitje

In verband met besmettingsgevaar zijn vrijwilligers afgebeld. “Er zijn mensen die graag willen komen maar niet mogen. Omdat het niet strikt noodzakelijk is, doen we nu bijvoorbeeld minder aan socialisatie van de katten die we hier in de opvang hebben.”

Ook de aanpak van zwerfkatten in de stad staat op een lager pitje. “Het ligt aan de melding. Als katten in nood zijn, dan gaan we natuurlijk.” De bestuurder van de stichting geeft aan dat er op dit moment minder meldingen binnenkomen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in