De winnaars van de Omarmprijs 2022. © Joost Weddepohl.

Het daklozenproject Giveme5! heeft de Omarmprijs 2022 gewonnen. Giveme5! geeft daklozen de mogelijkheid om maximaal zes maanden in een hotel te herstellen van het leven op straat. Daarna kunnen ze een stap zetten naar werk en een huis.

Voor dit initiatief werkt de Regenbooggroep samen met de ‘hospitality branche’. Er gingen ook prijzen naar De Cyberbank die zich al jaren inzet om mensen aan laptops te helpen en digitale ondersteuning te geven. Codam Coding College viel ook in de prijzen, omdat dit bedrijf jongeren, ongeacht hun afkomst of achtergrond, gratis opleidt tot software engineer. Volgens de organisatoren van de Omarmprijs, die dit jaar voor de achtste keer werd uitgereikt, is dat een opvallende winnaar, omdat het laat zien dat ook het bedrijfsleven een grote impact kan hebben in de strijd tegen armoede. Bedrijven als Rabobank en Kesbeke, die de Omarmprijs sponsoren, roepen het bedrijfsleven dan ook op om meer tegen armoede te doen.

De Omarmprijs steunt initiatieven tegen armoede. De jury bestond dit jaar uit wethouder Marjolein Moorman, ondernemer Annemarie van Gaal en schrijver Jonah Falke, dieveel reportages over armoede heeft gemaakt.

AT5  zond de Omarmprijs live uit. Het beeld van armoede lijkt veranderd, zo blijkt uit het programma. Was het jaren nog een taboe, vaak omringd met schaamte, met de extreme daling van de koopkracht en de ongekend hoge energieprijzen lijken steeds meer mensen zich bewust te worden dat armoede helaas voor een steeds grote groep mensen op de loer ligt. Schrijver Jonah Falke liet weten zich er aan te storen dat ‘armoede pas echt aandacht krijgt nu er aan de middenklasse wordt geknaagd.’

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in