Mogelijk ook maaltijden op middelbare scholen

0
712

Het kabinet gaat kijken of op middelbare  scholen ook gratis schoolmaaltijden kunnen worden verstrekt.

Dat heeft het ministerie van Onderwijs  de NOS laten weten na een rondgang onder schoolleiders. Op  500 basisscholen in Nederland, waaronder 50 in Amsterdam, gaan die gratis maaltijden binnenkort van start.

Uit de rondgang onder schoolleiders blijkt dat veel scholen zelf al initiatieven hebben genomen om maaltijden uit te delen. Steeds vaker komen leerlingen zonder eten naar school, nu alles zo veel duurder is geworden. Daarnaast worden ouders in contact gebracht met fondsen die kunnen helpen met het betalen van een laptop of een schoolreisje.

Ook de Algemene Onderwijsbond maakt zich zorgen. ‘Als leerlingen zonder goede kleren en zonder lunch naar school moeten, dan is dat behalve heel naar ook heel lastig lesgeven,’  zegt een woordvoerder van de bond.

Sommige scholen, zo meldt de NOS, zien zelfs leerlingen die een flauwte krijgen door energietekort, vandaar dat ze nu gratis ontbijt en lunch aanbieden aan leerlingen die dat nodig hebben. Een schoolleider in Enschede constateert dat steeds meer gezinnen tussen wal en schip vallen. Ze weten niet dat er een voedselbank is, of komen daar niet voor in aanmerking, omdat ze net te veel verdienen, terwijl ze toch rekeningen niet meer kunnen betalen.

Ook bij de Stichting Leergeld Nederland kloppen niet alleen ouders met een uitkering voor hulp aan, maar ook steeds meer werkende ouders. De stichting verwacht dat 160.000 kinderen dit jaar hulp nodig hebben. Vorig jaar waren dat er 130.000.

De reportage die NOS Stories over dit probleem maakte, is hier te zien.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in