Cocky geniet van ‘winkeltje spelen’

Een werkdag bij kringloopwinkel. De Lokatie aan de Distelweg 85 begint voor Cocky Poel (60) altijd bij de boekenkasten. Ze lacht: “Ik zet eerst alle boeken recht. Dat poremt toch veel beter?’’ De rest van de dag vliegt voorbij, vertelt ze. 

0
895
Tekst Trudy Admiraal | Beeld Sodis Vita

Cocky: “Ik heb hier geen baas die zegt wat ik moet doen. Je doet wat nodig is. Ik houd van opruimen en praktisch bezig zijn en dat past bij De Lokatie. Het is een verzorgde winkel, overzichtelijk, ruim en licht. Dat maakt het winkelen prettig en het werken ook.”

Rondsnuffelen

Soms staat ze achter de kassa maar meestal is Cocky in de winkel zelf te vinden. “Het contact met de klanten vind ik het leukst. De meeste mensen komen hier een beetje rondsnuffelen maar soms is iemand echt op zoek naar iets. Dan help ik zoeken. Ik zie soms spullen die mijn smaak niet zijn, maar er is altijd wel iemand die het heel mooi vindt. Vorige week werd er bijvoorbeeld een grote salontafel met ronde poten binnengebracht. Ik dacht: wie gaat dit nou kopen? En toen kwam er later op die dag een jonge jongen die er zó blij mee was! Daar werd ik zelf ook blij van.”

De doorloopsnelheid van de spullen bij De Lokatie is razendsnel. Cocky: “Ik werk hier op dinsdag en op zaterdag en elke keer lijkt alles weer anders. Ik vind het leuk om te decoreren en spulletjes bij elkaar te zetten. We hebben bijvoorbeeld drie toonzalen in de winkel, daar maak ik graag iets gezelligs van. Boven bij de kledingafdeling kleed ik de paspoppen aan.”

Feestje

Het is het ‘winkeltje spelen’ waar ze van geniet. “Mijn opa had vroeger een winkel in huishoudelijke artikelen, cosmetica en speelgoed. Ik heb er als meisje vakantiewerk gedaan. Dat fijne gevoel komt hier helemaal terug. Elke dag is hier anders en elke dag is een feestje.”

Cocky werkte jarenlang als directiesecretaresse tot ze uitviel. “Ik zit nu in een reïntegratietraject en mijn werk bij De Lokatie wordt toegejuicht. Ik vond deze baan via de site van NL Cares. Ze zochten iemand om een middag in het magazijn te komen helpen. Dat heb ik met veel plezier gedaan en aan het eind van de middag vroegen ze: wil je vaker komen? Ik voelde me Alice in Wonderland, er zijn zóveel leuke spullen!”

Duurzaamheid

Staat haar eigen huis nu vol met spulletjes van de kringloop? Cocky lacht: “Ik woon niet groot dus ik heb de regel ‘iets erin is iets eruit’. Maar als mijn oog ergens op valt en het laat me niet los, dan is het voor mij. Zo heb ik hier twee prenten en een héél leuk lampje gevonden. Als ik iets nodig heb, kijk ik eerst bij De Lokatie. Dat is toch veel leuker! Ik vind duurzaamheid belangrijk, alles nieuw is echt niet nodig.”

met medewerking van De Lokatie

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in