Boeiende avond over relatie burger en overheid

0
681

Morgen, donderdagavond 20 april, vindt in Pakhuis de Zwijger een gratis toegankelijke avond plaats over de relatie en het vertrouwen tussen burgers en overheid. Je kunt je aanmelden op de website.

De Ombudsman van de Metropool Amsterdam, Munish Ramlal en zijn onderzoekers gaan in gesprek over de relatie en het vertrouwen tussen de burger en de overheid, en de relatie tussen burgers onderling. Het belooft een interactieve avond te worden vol verhalen, ontmoetingen, exposities en inspirerende medeburgers, die hun steentje bijdragen aan de sociale samenhang in de buurt. Kom langs, stel je vragen, deel je ervaringen en laat je verrassen.

Na de opening om 20 uur kunnen belangstellenden kiezen uit verschillende thematafels voor een goed gesprek. Aan tafel 1 kun je praten over de stelling dat voor steeds meer mensen het contact met de overheid een stressfactor is geworden. Ook weet niet iedereen goed de weg naar het stadhuis te vinden.

Er ontbreekt vaak een persoonlijk aanspreekpunt. Vraag is wat je daar aan kunt doen. Medewerkers van de Buurtkringloop in de Javastraat en Robin Uitham, hoofdredacteur van MUG schuiven aan. Amsterdams raadslid Mohamed Belkasmi (PvdA), die in het dagelijks leven ambtenaar in het sociale domein in Zaanstad is, komt ook.

Hoe komt het dat mensen niet meer met elkaar praten en het vertrouwen in de overheid verliezen? Daarover gaat het aan de tweede thematafel. Manuela Kalsky, bijzonder leraar aan de Universiteit van Humanistiek en oprichter van Nieuwwij.nl is van de partij.

Onder het motto ‘de overheid kan het niet alleen’ gaan diverse mensen die actief zijn in een wijk in de Amsterdamse regio wat over hun initiatief vertellen. Kortom, laat je inspireren. Gasten zijn Lucia Martis, directeur Stichting ProFor en Astrid Hackmann-Roffer, vrijwilliger in het sociaal winkeltje in Saendelft.

In het tweede deel van de avond verplaatsen de belangstellenden zich naar de Expo op de eerste verdieping en wordt het programma afgesloten met fotografie, spoken word van Luan Buleshkaj, muziek van Korné en Annemijn, hapjes en een drankje.

Met deze avond, die gratis toegankelijk is, wordt de Maand van de Burger afgesloten. Pakhuis Willem de Zwijger, Piet Heinkade 179, is een laagdrempelige, onafhankelijke en veilige ontmoetingsplaats voor iedereen. Je kunt er met openbaar vervoer komen door vanaf Centraal Station tram 26 te nemen richting IJburg en bij halte Kattenburgerstraat uit te stappen. Je kunt ook bus 43 nemen richting Borneo Eiland en uitstappen bij halte Jan Schaeferbrug. Zie ook hier.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in