Bas Rozenboom (49) doet al 5 jaar vrijwilligerswerk bij BSO (Buitenschoolse Opvang), en sinds ruim een half jaar daarnaast één dag in de week in het Dr. Sarphatihuis. Daar verzorgt hij een creatieve middag, met nadruk op schilderen en tekenen.

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Rozeboom heeft geen betaalde baan en komt rond van een bijstandsuitkering. Door als vrijwilliger te werken wil hij zich nuttig maken naast zijn andere bezigheden.  Zijn werk in het Dr. Sarphatihuis én de buitenschoolse opvang brengt hem in contact met oud én jong. Dat spreekt hem enorm aan.

Het  Dr. Sarphatihuis is een verpleeghuis, het werkt met zo’n 120 vrijwilligers en is altijd op zoek naar versterking, met name ‘bezoekvrijwilligers’, die bewoners gezelschap houden, en ‘gastvrouwen’ (m/v) als sfeermakers in de huiskamers van het Dr. Sarphatihuis  aan de Roetersstraat.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in het Dr. Sarphatihuis? Neem contact op met Laurie Kuipers (06-53590894 of  l.kuipers@amsta.nl ).

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in