‘Banenmotoren’ voor 3.800 extra banen

AMSTERDAM De hoofdstad komt met een banenplan voor zeker 3.800 banen.

0
562

De stad investeert 78 miljoen euro in een pakket aan maatregelen dat bijdraagt aan de werkgelegenheid en aan de verduurzaming van de stad.

Onder de kop ‘Duurzaam herstelplan’ gaat de gemeente Amsterdam investeren in onder meer het renoveren en isoleren van panden, het versneld aardgas-vrij maken van woningen en in zonnepanelen op daken van corporatiewoningen. De zes ‘duurzame banenmotoren’ leiden tot en met 2025 naar verwachting tot circa 3.800 fte aan extra werkgelegenheid. Om ervoor te zorgen dat er de komende jaren voldoende gekwalificeerde vakkrachten zijn om de banen in te vullen, heeft de gemeente in een intentieverklaring met werkgevers en uitvoerders afspraken gemaakt over het opleiden van potentiële arbeidskrachten en toeleiding naar de technische sectoren.

Sociaal herstel en onderwijs

Naast dit banenplan gaat er de komende jaren bijna 40 miljoen euro naar sociaal herstel, waaronder schuldhulpverlening en armoedebeleid, het voorkomen van onderwijsachterstanden en buurtbanen, aldus het college. ‘Door de crisis krijgen steeds meer mensen sociale problemen, zoals armoede, schulden of eenzaamheid. Ook is er sprake van toenemende kansenongelijkheid op scholen en de arbeidsmarkt. De investeringen van het college zijn dan ook niet alleen gericht op meer werkgelegenheid, maar moeten ook voorkomen dat de sociale problematiek verder toeneemt.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in