De eerste week thuisquarantaine in Betondorp © Monique Vermeulen

Het Amsterdam Museum verzamelt corona-verhalen van Amsterdammers en ‘liefhebbers van Amsterdam’ voor een online tentoonstelling. Zij kunnen hun verhalen delen via: coronaindestad.nl/inzenden

De digitale expositie start 15 mei, maar ook daarna kun je je verhaal opsturen. Het Amsterdam Museum verwacht de komende maanden door te gaan met het verzamelen van verhalen. Om deze speciale corona-tijd ook voor de toekomst vast te leggen in beelden, geluiden of verhalen, zoekt het museum persoonlijke ervaringen.  ‘Heb jij een verhaal te vertellen over de impact van het corona-virus op jezelf of je omgeving? Leg dan jouw bijzondere momenten en verhalen over deze periode vast en deel ze om bewaard te blijven. Zodat ze deel uit gaan maken van het verhaal van onze stad. Een verhaal dat we samen optekenen’, aldus Margriet Schavemaker, artistiek directeur van het Amsterdam Museum. Een selectie van de inzendingen is vanaf 15 mei te lezen, te zien of te beluisteren op coronaindestad.nl

Je kunt iets inzenden in allerlei vormen: bijvoorbeeld een foto, tekst, tekening, video, GIF-je, berichtjes/correspondentie of audiobestand. Dit kan via  coronaindestad.nl/inzenden. Amsterdammers die minder digitaal vaardig zijn, kunnen hun bijdrage doorbellen via telefoonnummer 06-10150912.
Het museum maakt het project samen met een groot aantal partners als de OBA, Pakhuis de Zwijger, Architectuurcentrum Amsterdam, Nieuw Dakota, Vrijwilligers Centrale Amsterdam, AT5, UvA, FOAM, NDSM-werf, Stadsarchief, Storytellingcentre etcetera.
Corona in de Stad is onderdeel van het project Collecting the City waarin het Amsterdam Museum samen met diverse partners en de gemeente bij Amsterdammers verhalen verzamelt als cadeau voor het 750-jarige bestaan van Amsterdam.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in